Antena Meniu Search
x

Video Un sat cu 700 de oameni, evacuat după ce conducta de gaz, care leagă Lituania și Letonia, a explodat. Flăcările, vizibile de la 17 km distanță

O explozie urmată de un uriaş incendiu a avariat o conductă de gaz din nordul Lituaniei, care face legătura cu ţara vecină, Letonia. Flăcările erau vizibile de la peste 15 kilometri. 

de Redactia Observator

la 14.01.2023, 14:48

Vezi și

Nimeni nu a fost rănit şi nicio clădire nu a fost afectată, dar un sat cu peste 700 de locuitori a fost evacuat temporar ca măsură de precauţie. Incendiul a fost stins după patru ore, iar alimentarea a fost reluată printr-o altă conductă, paralelă. Specialiştii spun că nimic nu indică un act criminal. 

O înregistrare video publicată de televiziunea publică lituaniană LRT arată un incendiu care se manifestă la locul exploziei, în regiunea Panevezys din nordul Lituaniei. Flăcările s-au ridicat la aproximativ 50 de metri în aer şi puteau fi văzute de la o distanţă de cel puţin 17 km, a relatat LRT, citat de News.ro

Povilas Balciunas, şeful administraţiei publice din oraşul învecinat Pasvalys, a declarat pentru Reuters că flăcările ardeau încă la ora 17:50 GMT (19:50, ora României). 

"Pompierii nu se luptă cu focul în acest moment, deoarece în prezent este vorba de o degajare mare de gaz şi orice efort de a-l stinge ar fi inutil, ar însemna doar risipă de apă", a declarat Balciunas. Pompierii se află în apropiere în cazul în care focul se extinde, a adăugat el.

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, poliţia se pregătea să evacueze un sat din apropierea locului incidentului, a relatat agenţia de ştiri BNS. Nu au fost anunţate victime, a adăugat BNS.

"Conform evaluării iniţiale, nu vedem nicio cauză malignă, dar ancheta va acoperi toate ipotezele posibile", a declarat Nemunas Biknius, directorul executiv al Amber Grid, într-o conferinţă de presă.

Alimentarea cu gaz a fost întreruptă şi se aşteaptă ca flăcările să se domolească în curând, a adăugat el. Lituania, la fel ca Ucraina devastată de război, se învecinează cu Rusia şi este situată la Marea Baltică, unde gazoductele Nord Stream, ce legau Rusia de Germania, au fost distruse de explozii misterioase anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un sat cu 700 de oameni, evacuat după ce conducta de gaz, care leagă Lituania și Letonia, a explodat. Flăcările, vizibile de la 17 km distanță