Antena Meniu Search
x

Un scriitor cu orientare de extrema dreapta s-a sinucis in Catedrala Notre Dame

Incident deosebit de socant in Catedrala Notre Dame din Paris: un scriitor cu orientare de extrema dreapta s-a sinucis in fata altarului, in prezenta catorva sute de vizitatori

Vezi și

Nimeni nu-si aminteste sa mai fi avut loc o sinucidere in Catedrala Notre Dame, cel mai cunoscut lacas religios din Paris. Dupa ce a depus pe altar o scrisoare de adio, Dominique Venner a scos pistolul si s-a impuscat. Catedrala a fost imediat evacuata. “Fara niciun avertisment, acel domn a venit si s-a impuscat in cap. Cu siguranta a fost ceva socant, o trauma pentru toti cei care se aflau acolo”, sustin autoritatile.

Istoric, scriitor si militant al dreptei radicale, Dominique Venner critica sever casatoria intre homosexuali, recent legalizata in Franta si imigrarea musulmanilor in Europa. In ultima sa postare pe blog, el se temea ca Franta "va ajunge sub puterea islamistilor" si preconiza "gesturi spectaculare si simbolice" pentru trezirea constiintelor. Liderii Frontului National, de extrema dreapta, n-au intarziat sa-i omagieze memoria.

Socialistii, aflati la guvernare, s-au abtinut de la comentarii politice pe tema dramaticului eveniment.

In tinerete, Dominique Venner a activat in Organizatia Armata Secreta, ce urmarea mentinerea dominatiei franceze in Algeria si chiar a petrecut cateva luni la inchisoare. Nu se stie de ce a ales o biserica pentru a-si lua viata, deoarece se declara "pagan" si nu crestin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un scriitor cu orientare de extrema dreapta s-a sinucis in Catedrala Notre Dame