Antena Meniu Search
x

”Ăla e boilerul meu!” Un soldat rus transportă un boiler furat cu tancul. Proprietara și-a recunoscut obiectele furate într-o fotografie

O refugiată ucraineană din Marea Britanie și-a recunoscut în fotografii obiectele furate de soldații ruși din casa sa din Popasna. Printre bunuri se afla și un boiler pe care femeia voia să-l instaleze înainte de începerea războiului, scie BBC.  

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 12:42

”Ăla e boilerul meu!” Un soldat rus transportă un boiler furat cu tancul. Proprietara și-a recunoscut obiectele furate într-o fotografie
”Ăla e boilerul meu!” Un soldat rus transportă un boiler furat cu tancul. Proprietara și-a recunoscut obiectele furate într-o fotografie - NEXTA / Twitter

Alina Koreniuk și copiii săi au fugit din Ucraina, pe 8 aprilie, iar acum locuiesc alături de o familie bitanică în Nottinghamshire, Marea Britanie. Femeia a observat, într-o fotografie făcută unui soldat rus, că acesta transporta pe tanc mai multe obiecte furate, printre care și ale ei. 

Femeia a recunoscut boilerul pe care voia să-l instaleze înainte de începerea războiului, o față de masă, o pătură roșie și așternuturile de pat cu personaje Disney. Fotografia a fost făcută foarte aproape de locuința sa din Popasna. 

“Lenjeria de pat era folosită pentru a acoperi ceva”, povestește Alina, “probabil un televizor sau alte electrocasnice”, care au fost abandonate în casă când au fost forțați să plece.

Dar nu este surprinsă de ceea ce se întâmplă. Familia Koreniuk se aștepta ca tot ceea ce nu este distrus să fie furat. „Ne așteptam să fie jefuite case din Popasna, ni se spusese de multe ori despre asta”.

Pe acelaşi subiect

"Ne așteptam să ne fie jefuite locuințele"

Acum, familia Koreniuk locuiește în Southwell, Nottinghamshire, împreună cu fiicele ei Kristina, în vârstă de 12 ani, și Olha, în vârstă de 8 ani, în cadrul schemei guvernului britanic Homes for Ukraine, de când a părăsit Ucraina. Gazdele lor sunt primii britanici care s-au înregistrat în program. Mama, bunica și soțul Alinei sunt încă în Ucraina, dar în siguranță. Mulți rezidenți din zonele ocupate de ruși în Ucraina s-au plâns de jafurile săvârșite de soldații lui Putin.

Săptămâna trecută, site-ul independent de știri rus Mediazona a publicat un raport care sugerează că trupele ruse au trimis acasă 58 de tone de bunuri furate din zonele apropiate de granițele ucrainene cu Rusia și Belarus, de la începutul invaziei. Coletele ar conține articole precum pantofi sport, conserve, televizoare, anvelope auto și corturi.

Rusia nu a răspuns acuzațiilor de jaf, dar oficialii au acuzat Ucraina că a realizat montaje video false pentru a acuza armata rusă de jafuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » ”Ăla e boilerul meu!” Un soldat rus transportă un boiler furat cu tancul. Proprietara și-a recunoscut obiectele furate într-o fotografie