Antena Meniu Search
x

Soldații ruși au trimis acasă 58 de tone de obiecte furate din Ucraina. Și-au jefuit chiar și propria armată

Soldații ruși au trimis acasă 58 de tone de bunuri furate din Ucraina, de la începutul războiului la sfârșitul lunii februarie, arată o investigație publicată de site-ul Mediazona, citat de The Moscow Times

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 11:25

Soldații ruși au trimis acasă 58 de tone de obiecte furate din Ucraina. Și-au jefuit chiar și propria armată
Soldații ruși au trimis acasă 58 de tone de obiecte furate din Ucraina. Și-au jefuit chiar și propria armată - Facebook

Au fost analizate pachete trimise din 46 de sucursale ale firmei de curierat SDEK, toate aflate în apropierea graniței cu Rusia, Belarus și Crimeea. Coletele au fost identificate datorită greutății lor, pachetele fiind de cateva ori mai grele decât cele obișnuite. 

Jurnaliștii de la Mediazona au analizat înregistrările dintr-un sediu SDEK din apropierea graniței ruse și au identificat soldați ruși care au trimis acasă teniși, conserve, electrocasnice, anvelope și corturi. Pe 29 aprilie, un militar rus a trimis acasă o dronă Orlan-10, cel mai probabil furată de la propria armată.

Cele mai multe pachete au fost trimise între sfâșitul lui martie și începutul lunii aprilie, după ce invadatorii s-au retras din nordul Ucrainei.

Doar pe 4 aprilie, soldații lui Putin au trimis acasă peste 4 tone de produse furate. Cele mai multe obiecte furate au ajuns în orășelul Urga din Siberia.

Cei mai “prolifici” au fost soldații Brigăzii Motorizate 74, desfășurată în Bucha, Hostomel și Irpin, unde au fost comise și cele mai odioase masacre împotriva civililor ucraineni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Soldații ruși au trimis acasă 58 de tone de obiecte furate din Ucraina. Și-au jefuit chiar și propria armată