Meniu
Search
x

Un tânăr de 28 de ani a murit, după ce a fost pedepsit să facă un exerciţiu de 300 de ori pentru că a încălcat carantina, în Filipine

Un tânăr de 28 de ani a murit, după ce a fost forţat de soldaţii care păzeau oraşul să facă un exerciţiu de 300 de ori drept pedeapsă pentru că a încălcat carantina, susţine familia tânărului.

De Monica Palade la 06.04.2021, 09:36

Darren Manaog Peñaredondo a fost prins cumpărând apă după ora 18.00, încălcând astfel regula carantinei impusă în oraşul General Trias, din provincia Cavite, aflată sub „statutul de carantină comunitară”, care include interzicerea circulaţiei de la 18:00 la 5:00.

Pedepsiţi aspru pentru încălcarea restricţiilor

Partenera sa Peñaredondo, Reichelyn Balce, a povestit că prietenul său şi un alt bărbat au fost aduşi în Plaza Malabon în faţa primăriei. Apoi, li s-a spus să facă exerciţii de 100 de ori, joia trecută.

Autorităţile au isistat ca perechea să repete exerciţiile dacă cei doi nu se vor sincroniza de 300 de ori. Exerciţiile erau un fel de genuflexiuni.

Pe acelaşi subiect

Peñaredondo a ajuns acasă în jurul orei 8 dimineaţa şi abia se putea mişca pentru că era atât de obosit, scrie Balce pe pagina sa de Facebook. Iubitul său i-ar fi spus şi că a leşinat de vreo câteva ori în timp ce încerca să facă exerciţiile.

I s-a oprit inima

„Toată ziua s-a chinuit să meargă, se târa pur şi simplu”. Mai târziu, a început să aibă convulsii şi inima i s-a oprit. A fost resuscitat, dar la scurt timp s-a stins din viaţă în jurul orei 22.00.

Șeful poliției din oraș, locotenent-colonelul Marlo Nillo Solero, a declarat că nu există o astfel de pedeapsă pentru persoanele care au încălcat restricțiile Covid. „În schimb, ținem prelegeri”, a spus el.

Primarul orașului, Antonio Ferrer, a confirmat într-o declarație pe Facebook că se desfășoară o anchetă.

„Frate la revedere, te iubim atât de mult. Nu vom permite să nu se facă dreptate morţii tale”, a mai scris Balce.

Guvernul filipinez a prelungit luni carantina națională cu încă o săptămână, după ce spitalele din Capitală şi regiunile periferice au început să fie pline cu bolnavi de coronavirus. coronavirus au început să copleșească multe spitale din capitală și din regiunile periferice.

Filipine a raportat peste 795.000 de cazuri, cu 13.425 de decese, cel mai mare număr din Asia de Sud-Est după Indonezia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un tânăr de 28 de ani a murit, după ce a fost pedepsit să facă un exerciţiu de 300 de ori pentru că a încălcat carantina, în Filipine