Antena Meniu Search
x

Un tanc rusesc "kamikaze" a oprit un convoi întreg de blindate ucrainene. Ruşii se laudă cu o filmare de la un atac din luna iunie

Război în Ucraina. Propagandiştii ruşi au distribuit masiv în ultimele zile pe reţelele de socializare imagini cu un tanc rusesc "kamikaze" care a blocat de "unul singur" înaintarea unei coloane ucrainene de 8 blindate. Ce "au uitat" ruşii să precizeze este că imaginile respective sunt de la un atac din luna iunie, de la startul contraofensivei ucrainene, de la care au mai distribuit imagini, dar din alte unghiuri.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 21:26

Un tanc rusesc "kamikaze" a oprit un convoi întreg de blindate ucrainene. Ruşii se laudă cu o filmare de la un atac din luna iunie
Un tanc rusesc "kamikaze" a oprit un convoi întreg de blindate ucrainene. Ruşii se laudă cu o filmare de la un atac din luna iunie - Telegram

Imaginile postate de propagandiştii ruşi pe Twitter şi Telegram au fost surprinse la începutul lunii iunie cu o dronă de recunoaştere, lângă satul Novodarovka, din regiunea Zaporojie, pe frontul de sud. De la atacul ucrainean respectiv au mai fost postate atunci imagini şi filmări cu blindatele ucrainene distruse, dar din alte unghiuri. 

Tancul despre care unele surse ruseşti susţin că este un model T-72B3, iar altele că este un model T-80, a sfidat ordinele de a se retrage şi a plecat în viteză în calea unui convoi ucrainean, oprind "o întreagă companie": 2 tancuri şi 6 vehicule bindate, de luptă şi de transport trupe.

Operatorul dronei ruseşti care a filmat momentul înjură pe durata a cel puţin 10 minute cât a durat confruntarea şi la un moment dat transmite chiar că a început să tremure din cauza adrenalinei. Echipajul tancului este catalogat de operatorii ruşi de dronă care au intrat în panică mai întâi drept "kamikaze" şi "Rambo" şi la final "eroi ai Rusiei". 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Deşi ruşii se laudă că tancul a distrus de unul singur toate blindatele ucrainene din convoi, unele surse susţin chiar că au fost şi blindate americane MaxxPro, imaginile arată că a fost ajutat de fapt de artileria rusă din zonă şi de pregătirile de apărare făcute în avans. Practic, câmpul minat de pe marginea drumului pe care circula convoiul nu a lăsat blindatelor ucrainene spaţiu de manevră. După ce imaginile au strâns milioane de vizualizări, oficialii ruşi instalaţi de Moscova în regiune au dat ordin ca echipajul să fie găsit pentru a fi premiat. 

Kremlin: Contraofensiva Ucrainei nu merge cum s-a planificat

Contraofensiva Ucrainei "nu merge cum s-a planificat", susţine Kremlinul, potrivit căruia resursele NATO livrate Kievului au fost "risipite" în cursul operaţiunii, care a dus doar la succese limitate pentru Ucraina în ultimele două luni, relatează Reuters, citat de Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat pe de altă parte într-o discuţie cu presa că Rusia va lua măsuri suplimentare pentru a se apăra în faţa atacurilor ucrainene cu drone, după ce duminică un astfel de atac a vizat districtul financiar al Moscovei.

"Resursele de mai multe miliarde de dolari transferate de ţările NATO regimului de la Kiev sunt cheltuite de fapt în mod ineficient şi fără rost", a subliniat Peskov, adăugând că Kievul recurge la "gesturi disperate" cum a fost atacul de duminică.

Întrebat în legătură cu cele relatate sâmbătă de cotidianul The Wall Street Journal, în sensul că Arabia Saudită plănuieşte să găzduiască la începutul lunii august discuţii de pace privind Ucraina între Kiev, ţările occidentale şi puteri mondiale în curs de dezvoltare precum Brazilia şi India, dar fără Rusia, Peskov a asigurat că Rusia "va urmări această reuniune".

"Trebuie să înţelegem care sunt obiectivele stabilite şi ce se va discuta. Orice încercare de a promova o reglementare paşnică merită o evaluare pozitivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Acesta a reiterat totodată poziţia Moscovei că în momentul de faţă nu se justifică tratative de pace cu Kievul. "Regimul de la Kiev nu doreşte şi nu poate dori pacea, atât timp cât acest lucru este folosit exclusiv ca instrument în războiul colectiv al Occidentului împotriva Rusiei", a spus Peskov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Un tanc rusesc "kamikaze" a oprit un convoi întreg de blindate ucrainene. Ruşii se laudă cu o filmare de la un atac din luna iunie