Antena Meniu Search
x

Un tată grijuliu a lăsat un întreg oraș fără internet și telefonie mobilă, timp de câteva nopți, în Franța

Un bărbat riscă o amendă de 30.000 de euro și până la șase luni de închisoare, după ce a blocat accidental accesul la internet și telefonie mobilă în orașul Messanges, departamentul Landes din sud-vestul Franței.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.02.2022, 13:42

Un tată care locuiește în Messanges este urmărit penal pentru că a blocat, fără să știe, internetul și telefonia mobilă, timp de câteva nopți, în tot orașul. Bărbatul a vrut să-și priveze copiii de internet, fără să realizeze că dispozitivul de bruiaj pe care îl folosea va perturba telecomunicațiile într-o zonă care se întinde pe două municipalități. 

O anchetă a Agenția Națională a Frecvențelor (ANFR) a stabilit responsabilitatea acestuia și au fost demarate proceduri judiciare, relatează France Bleu

Totul a început cu alerta unui operator de telefonie mobilă: una dintre antene nu mai funcționa noaptea în Messanges, în general între miezul nopții și 3 dimineața. Pentru a rezolva acest mister, un tehnician de la ANFR s-a deplasat la fața locului, în Messanges, cu un echipament special care să detecteze eventuale unde "ostile". 

Studiu de bruiaj spectral

anfr.fr

Pe acelaşi subiect

A periat zona la pas până a ajuns în dreptul unei case din care erau emise unde specifice unui echipament de bruiaj, capabil să neutralizeze telefonia mobilă dar și conexiunile Wi-Fi. 

Tatăl a recunoscut că a folosit un jammer de bruiaj

Luat la întrebări, proprietarul a recunoscut că a cumpărat de pe internet un dispozitiv de bruiaj, pentru a-și priva copiii de internet noaptea și a-i împiedica să intre pe rețelele de socializare, de care erau dependenți. Prin urmare, în fiecare noapte, bărbatul punea echipamentul în funcțiune, gândindu-se că întrerupe telecomunicațiile doar din casa lui. Doar că bruiajul a afectat internetul și telefonia mobilă pe raza a două municipalități, arată ANFR într-un comunicat.

Jammer multiband

anfr.fr

Agenția precizează că aceste jammere de bruiaj sunt strict interzise în Franța și că folosirea lor se pedepsește cu până la șase luni închisoare și o amendă de 30.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un tată grijuliu a lăsat un întreg oraș fără internet și telefonie mobilă, timp de câteva nopți, în Franța