Antena Meniu Search
x

Un taximetrist a supravieţuit bombardamentului de lângă o maternitate din Liverpool. Ce a declarat bărbatul despre drama prin care a trecut

Un taximetrist din Liverpool, care a sfidat moartea în mod miraculos anul trecut, supravieţuind unui bombardament de la o maternitate, a vorbit pentru prima oară despre chinul prin care a trecut, transmite Mirror.

de Iris Duţescu

la 13.11.2022, 13:37

Taxi Liverpool
Taximetristul a sfidat moartea în mod miraculos, anul trecut - Shutterstock

David Perry, în vârstă de 46 de ani, a spus că este încă este urmărit de rânjetul "de clovn" al pasagerului său, Emad Al-Swealmeen, care l-a privit în ochi în oglinda maşinii, cu câteva secunde înainte ca bomba să fie detonată. 

Bărbatul a explicat că a devenit din ce în ce mai agitat şi suspicios legat de pasagerul său, pe drumul spre Liverpool Women's Hospital. El a spus că exista o tăcere apăsătoare şi ciudată între cei doi şi că a încercat să o rupă prin a-l întreba pe terorist dacă soţia sa avea un copil. Imediat după aceea, când a parcat la intrarea spitalului, sirianul a detonat bomba, cu care voia să ucidă mamele şi bebeluşii din clădire.

Şoferul se afla în stare de şoc. El a ieşit din maşina în flăcări cu coloana fracturată şi mai multe arsuri. Perry a încercat să pătrundă înapoi în maşină ca să îşi găsească telefonul şi să o sune pe soţia sa. 

Şoferul spune că "a fost o zi obişnuită de muncă"

Pe acelaşi subiect

"Până şi acum, cred că nimeni nu poate să înţeleagă cum sunt în viaţă. Dar rănile mele nu înseamnă nimic, când te gândeşti că (teroristul) ar fi putut intra în spital şi ar fi putut produce daune mult mai mari decât să mă omoare pe mine", a spus Perry. Totuşi, el spune că nu simte ură faţă de Al-Swealmeen, pe care l-a descris ca fiind "un biet băiat care avea probleme". El crede că "soarta" a vrut să fie şoferul bărbatului, anul trecut, pe 14 noiembrie, şi că "a fost o zi obişnuită de muncă".

Taximetristul a declarat că a început să se îngrijoreze după ce a aşteptat neobişnuit de mult timp înainte ca pasagerul să coboare. "Avea un accent din Orientul Mijlociu şi îmi amintesc că avea un rucsac sau o geantă. S-a pus rapid în spatele scaunului meu", a spus el. Şoferul a adăugat că pasagerul s-a aşezat în punctul mort şi că i-a spus doar că destinaţia este "Women's Hospital". Bărbatul a încercat să rupă tăcerea, dar sirianul nu i-a răspuns la întrebări, iar Perry a început să se simtă inconfortabil. 

"M-am uitat în oglinda maşinii şi am văzut acest clovn care îmi zâmbea şi ţinea ceva în mână", a spus taximetristul. Câteva secunde mai târziu, Al-Swealmeen a detonat bomba. Perry a adăugat că "un înger păzitor" l-a îndemnat să iasă din maşină. "M-a lovit un val de lumină. Nu puteam să văd nimic, doar fum alb. Totul mirosea a ars, puteam să miros cum el ardea, cum eu ardeam", a spus bărbatul.

Taximetristul a suferit răni grave

Spatele lui David a fost fracturat în trei locuri, corpul său avea mai multe arsuri și răni provocate de schije și sângera din ambele urechi, cu ambele timpane explodate. Bărbatul a spus că abia acasă, a realizat cu adevărat trauma pe care o suferise. 

"Abia când am făcut o baie, toate au căzut de pe mine - bucăţi de bombă, bucăți de carne, bucăți de păr." El a rămas bântuit de miros, spunând: "Din când în când, pentru că locuim lângă docuri, se simte un miros de plastic ars. Mereu am impresia că sunt iar în mașină şi simt mirosul lui arzând pe mine."

David a spus că nu-l poate ierta pe Al-Swealmeen pentru ceea ce a făcut, dar nu are ură pentru el și îl vede ca pe un "biet băiat care avea probleme şi s-a sinucis". El spune că preluarea lui ca pasager este "cea mai proastă decizie pe care a luat-o vreodată", dar şi "cea mai bună, dacă te gândeşti că a salvat mulţi oameni de la moarte". Taximetristul nu se vede pe sine ca un erou, ci simte că "a scăpat". El spune că "nimănui nu i-a venit să creadă că a supraviețuit, mai ales după ce oamenii au văzut videoclipul"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un taximetrist a supravieţuit bombardamentului de lângă o maternitate din Liverpool. Ce a declarat bărbatul despre drama prin care a trecut