Antena Meniu Search
x

Un val de aer polar a lovit Statele Unite

Iarna şi-a intrat în drepturi mai devreme în Statele Unite. Un val de aer polar a cuprins întreaga ţară şi a coborât temperaturile sub limita de îngheţ

Vezi și

Iarna şi-a intrat în drepturi mai devreme în Statele Unite. Un val de aer polar a cuprins întreaga ţară şi a coborât temperaturile sub limita de îngheţ

Iar în statul New York ninsoarea şi viscolul au creat o situaţie dramatică: aproape 150 de maşini au rămas blocate pe şosea, între nămeţi de peste un metru.

Ninsorile abundente şi viscolul au paralizat oraşul Buffalo, din statul New York, şi împrejurimile sale. Localnicii nu-şi amintesc de o furtună de iarnă atât de puternică, mai ales în noiembrie. Autorităţile au mobilizat Garda Naţională în ajutorul călătorilor rămaşi captivi pe o autostradă blocată de troiene.

Stratul de zăpadă depăşeşte 90 de centimetri în sudul oraşului Buffalo, dar, din cauza viscolului, în unele zone sunt troiene de peste un metru şi jumătate.

Meteorologii spun că ninsoarea va continua, favorizată de condiţiile specifice din zona Marilor Lacuri, iar stratul de zăpadă poate ajunge şi la un metru şi 80 de centimetri. Oamenii s-au trezit, peste noapte, în plină iarnă deosebit de aspră.

La Chicago a nins mai puţin dar temperatura nu a urcat peste minus şapte grade Celsius, un record negativ absolut pentru această dată. Gerul a avut urmări neobişnuite: apa folosită de pompieri pentru stingerea unor incendii a îngheţat instantaneu, ceea ce a dus la închiderea circulaţiei pe o şosea şi o cale ferată urbană.

Frigul a pus stăpânire pe tot teritoriul Statelor Unite iar în jumătatea de nord a ţării i se alătură şi zăpada. Dar condiţiile vitrege nu i-au descurajat pe câţiva părinţi care şi-au instalat corturile la poarta unei şcoli de elită din Cincinnati, pentru a fi primii care-şi înscriu copiii.

Oamenii de aici au fost foarte drăguţi şi ne-au adus cafea, gogoşi, lemne de foc, ceea ce arată că facem, într-adevăr, ce trebuie şi nu ne-am pierdut minţile.

Autorităţile le recomandă, totuşi, cetăţenilor să stea acasă, dacă deplasările nu sunt strict necesare, pentru a lăsa cale liberă ambulanţelor şi plugurilor de curăţat zăpada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un val de aer polar a lovit Statele Unite