Antena Meniu Search
x

Foto Un vânător de pietre preţioase a dat peste un diamant unic, tocmai bun pentru inelul de logodnă, în SUA

După trei zile de săpat în căutarea a ceva strălucitor, un tânăr de 26 de ani a fost răsplătit cu o descoperire rafinată: un diamant galben strălucitor, triunghiular, de 2,2 carate.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 03.06.2021, 13:44

Un vânător de pietre preţioase a dat peste un diamant unic, tocmai bun pentru inelul de logodnă, în SUA
Un vânător de pietre preţioase a dat peste un diamant unic, tocmai bun pentru inelul de logodnă, în SUA - The State Parks of Arkansas via Facebook

Christian Liden a dat peste uimitoarea piatră de la Crater of Diamonds State Park din Arkansas pe 10 mai, în timp ce răscolea pământul alături de un alt prieten. ''Tremuram atât de tare, că i-am cerut prietenului să-l scoată din pietriș pentru mine!''. Liden a declarat că a fost efectiv în stare de şoc în momentul în care și-a recunoscut descoperirea impresionantă.

Născut în Washington, bărbatul le-a spus oficialilor parcului că a făcut drumul de 2.000 de mile în căutarea unei pietre pe care să o poată folosi pentru inelul pe care avea să îl folosească pentru a o cere în căsătorie pe iubita sa, Desirae, alături de care este de doi ani. 

Liden se aprovizionase deja cu suficient aur, după ce s-a plimbat în toată țara, timp de cinci ani, dar cea mai recentă excursie l-a condus spre cea mai mare descoperire de până acum. ''Nu m-am așteptat niciodată la așa ceva. Speram doar să găsesc unul - doar unul mic - doar ca să-l pot pune pe inel și să spun - hei, am extras diamantul acesta'', a declarat omul. 

Un diamant de două carate poate valora undeva între 8.500 și 59.000 de dolari, potrivit diamonds.pro. Waymon Cox, un specialist în domeniu, spune că este imposibil să se cunoască valoarea de piață a diamantului până când nu este evaluat de un gemolog certificat, care ia în considerare calitatea sa pe baza celor patru C: culoare, carate, claritate și tăiere.

Pe acelaşi subiect

Planul perfect pentru găsirea pietrei perfecte

Deși Liden își exploatează propriile pietre de ani de zile, abia când un coleg de muncă i-a spus despre parcul din Arkansas a decis să verifice singur locul. La fel ca orice turist responsabil, și-a început cercetările online, unde a urmărit videoclipuri cu alții dezgropând propriile lor pietre prețioase, potrivit Daily Mail

Bărbatul și-a pregătit echipamentul, apoi a trebuit să gândească la o rută, după ce prietenul său Josh a fost de acord să facă călătoria cu el. Cât timp punea planul la cale, iubita acestuia era la muncă.  ''Știa că plec într-o excursie, dar nu știa ce facem. I-am spus că vom vizita unele parcuri de stat și unele parcuri naționale, dar în afară de asta, nu știa că vom găsi pietre prețioase'', a spus Liden.

Au părăsit Washingtonul pe 1 mai și au ajuns la Crater of Diamonds State Park pe 7 mai. Statul a cumpărat parcul de la General Earth Minerals în 1972 cu 750.000 de dolari, potrivit site-ului parcului. Se mândrește cu o zonă de căutare a diamantelor de 37,5 acri, unde vizitatorii găsesc în mod regulat bijuterii. Până în acest an, 121 de diamante, cu o greutate de peste 20 de carate, au fost înregistrate.

Dru Edmonds, un angajat al parcului, a numit descoperirea lui Liden ''unică''. ''Oricât de frumos este acest diamant, cred că cea mai bună parte este povestea din spatele lui'', a spus Edmonds. ''Încă din clasa a opta, domnul Liden a visat să creeze un inel special pentru viitoarea sa soție, cu pietre și cu aur pe care să le extragă singur. Și acum el poate face ca acest vis să devină realitate!''

Bărbatul a cerut-o în căsătorie pe iubita sa în timpul unei plimbări prin pădure, chiar a doua zi după ce s-a întors. Totuşi a folosit un inel diferit, pentru că şi diamantul la rândul său trebuia să fie modelat într-unul. ''După ce a spus da, am scos inelul, i l-am dat și i-am spus că este doar unul temporar, în timp ce găsim pe cineva care poate proiecta un inel în jurul diamantului'', a spus el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un vânător de pietre preţioase a dat peste un diamant unic, tocmai bun pentru inelul de logodnă, în SUA