Antena Meniu Search
x

Un virus creează probleme în mai multe state federale americane

Peste o mie de copii de toate vârstele, din mai multe state federale americane, au ajuns în spital din cauza unui virus care a pus în alertă autorităţile medicale. Virusul nu este mortal, dar boala poate avea urmări destul de grave, mai ales la copiii care suferă, deja, de astm sau alte afecţiuni respiratorii.

Vezi și

Peste o mie de copii de toate vârstele, din mai multe state federale americane, au ajuns în spital din cauza unui virus care a pus în alertă autorităţile medicale.

Virusul nu este mortal, dar boala poate avea urmări destul de grave, mai ales la copiii care suferă, deja, de astm sau alte afecţiuni respiratorii.

La început, infecţia pare o simplă "răceală de vară". Dar apoi simptomele devin mult mai grave.

Virusul nu este necunoscut, ci a fost identificat şi a primit indicativul "Enterovirus D68" încă din anii '60. Dar, până la actuala epidemie, nu se confirmaseră decât vreo sută de cazuri. Acum, doar la Kansas City au fost trataţi aproape 500 de copii infectaţi cu puternicul virus. Iar la Denver s-au înregistrat, în două săptămâni, peste 900 de cazuri deşi nu toţi micii bolnavi au avut nevoie de internare.

Virusul nu este mortal dar îi atacă, în mod deosebit, pe copiii bolnavi de astm, cărora le agravează suferinţele.

Medicii din zece state au cerut ajutorul institutelor federale, dar cercetătorii recunosc că epidemia i-a luat şi pe ei prin surprindere.

Este un tip neobişnuit de enterovirus şi unul despre care nu ştim atât de mult cât am dori. El pare să provoace atât afecţiuni respiratorii grave, cât şi infecţii mai uşoare.

Până acum, virusul era considerat "comun" aşa că nu există un tratament specific sau un vaccin împotriva lui. Medicii pot recomanda doar respectarea măsurilor obişnuite de igienă: curăţenie, spălarea pe mâini, evitarea contactului cu bolnavii, în speranţa că boala va trece fără urmări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Un virus creează probleme în mai multe state federale americane