Antena Meniu Search
x

Uniunea Europeană a interzis avioanele Boeing 737 Max-8 în spațiul său aerian, inclusiv în România

Dezastru pentru compania Boeing, la trei zile de la prăbuşirea avionului din Etiopia. Uniunea Europeană a interzis în spațiul său aerian avioanele Boeing 737 Max-8.

de Redactia Observator

la 13.03.2019, 00:08

Vezi și

Dezastru pentru compania Boeing, la trei zile de la prăbuşirea avionului din Etiopia. Uniunea Europeană a interzis în spațiul său aerian avioanele Boeing 737 Max-8. În timp ce mii de pasageri zboară cu teamă, specialiştii insistă că avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport. Anul trecut, rata prăbuşirilor a fost de un aparat la peste 2,5 milioane de zboruri.

O persoană din patru suferă de aviofobie. Adică frica de zbor. Teama de înălţime, de necunoscut şi de a nu deţine controlul - sunt principalele motive pentru care privim cu neîncredere spre cel mai sigur mijloc de transport din lume, avionul.

Pentru a va face o idee la cat de mica este rata accidentelor aviatice ganditi-va ca sunt zile in care si 19 mii de avioane au fost in aer in acelasi timp. Cifrele spun ca o medie de  700 de mii de oameni sunt in avioane in acest moment. Practic exista de patru ori sanse mai mari sa fim victime ale unui fulger decat ale unui accident aviatic.

În ciuda statisticilor, milioane de oameni refuză totuşi să zboare. 

Dar anxietatea se poate trata prin câteva şedinţe de terapie. Astfel de programe există şi-n România. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Decolările şi aterizările sunt în teorie cele mai riscante atunci când călătorim cu avionul. Teama de zbor vine totuşi şi la altitudini mari. Fără să ştim de fapt că asta ne poate salva viaţa.

Iar dacă aeronava este prinsă în turbulenţe trebuie să ştim câteva lucruri. Piloţii au timp de reacţie. Fulgerul nu doboară un avion. Şi tocmai maleabilitatea aripilor unui aparat îl face să fie mai sigur.

Accidentele sau incidentele aviatice nu depind întotdeauna de cât de nou este avionul în care zburăm. În mai puţin de şase luni, două aparate moderne BOEING 737 MAX 8 s-au prăbuşit în Indonezia şi Etiopia. Uniunea Europeană a interzis acest model de avion în spațiul său aerian, inclusiv în România, ca o măsură preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Uniunea Europeană a interzis avioanele Boeing 737 Max-8 în spațiul său aerian, inclusiv în România