Antena Meniu Search
x

Video Uniunea Europeană nu îşi închide graniţele, dar impune noi restricţii de călătorie

Uniunea Europeană nu îşi închide graniţele, dar impune noi restricţii de călătorie pentru a limita răspândirea virusului! Deocamdată, însă, europenii nu vor trebui să folosească paşapoarte de vaccinare pentru a călători în străinătate. Deciziile vin în urma unui summit european virtual, la care au luat parte cei 27 de lideri ai Uniunii Europene.

de Redactia Observator

la 22.01.2021, 16:21

Vezi și
  • Uniunea Europeană nu îşi închide graniţele, dar impune noi restricţii de călătorie
  • Deocamdată europenii nu vor trebui să folosească pașapoarte speciale pentru a călători în străinătate

La doar câteva ore de la detalierea noii strategii, Franţa a anunţat că va cere tuturor europenilor teste PCR realizate cu 72 de ore înainte de a se îmbarca către Hexagon.   

Charles Michel, preşedintele Consiliului European: Suntem pe deplin convinşi că trebuie să păstrăm graniţele deschise pentru a menţine funcţionarea pieţei interne, dar în acelaşi timp, suntem convinşi că ar trebui impuse restricţii pentru călătoriile non-esenţiale.

Noua strategie adoptată la nivelul UE are ca scop evitarea unui nou val de spitalizări şi decese. Temerile oficialilor europeni se îndreaptă către noua tulpină descoperită în Marea Britanie, care să extinde accelerat în peste 60 de ţări. Comisia Europeană adaugă, în acest sens, încă o categorie la zonele de risc. Vorbim de zona "roşu închis" care va arăta regiunile unde răspândirea virusului este cea mai periculoasă.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene: Persoanele care călătoresc din zonele roşu închis ar putea fi obligate să se testeze înainte de plecare şi să intre în carantină la sosirea (n.r. în altă ţară). Ne referim la statele din interiorul Uniunii Europene.

Pentru a detecta noile mutaţii ale COVID-19, Comisia Europeană îndeamnă statele membre UE să crească capaciatatea de teste pentru secvenţierea genomului. Dar şi capacitatea de vaccinare. Miza este să imunizeze peste 70 la sută din populaţia blocului până la sfârşitul verii. Până atunci, statele europene continuă să înăsprească restricţiile.   

Franța va cere teste PCR cetățenilor care se vor îmbarca către SUA

Franţa a anunţat că va cere tuturor călătorilor europeni care vor să vină în Hexagon teste PCR negative pentru COVID-19 făcute cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare. Francezii, între timp, ar putea să nu mai aibă voie să folosească măşti fabricate în casă. Guvernul plănuieşte să vaccineze întreaga populuaţie până în luna august.

Cetăţean francez: A fost greu să obţinem o programare, la început, pentru că telefonul nu funcţiona. Din fericire, avem un fiu care se descurcă foarte bine cu calculatoarele şi am reuşit să ne programăm.

În Portugalia, între timp, guvernul a cerut închiderea tuturor şcolilor în următoarele două săptămâni din cauza noii tulpini.

Olanda va impune pentru prima oară restricţii de circulaţie pe timpul nopţii, din cauza mutaţiilor COVID-19.

Iar Marea Britanie ia în calcul să extindă carantina până în vară. Spitalele nu mai fac faţă numărului tot mai mare de pacienţi. Pentru a-i convinge pe oameni să se testeze, guvernul britanic a anunţat că va oferi bonusuri în valoare de 500 de lire sterline locuitorilor care vor avea rezultate pozitive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Uniunea Europeană nu îşi închide graniţele, dar impune noi restricţii de călătorie