Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai căutați infractori din Australia, arestat după 12 ani de căutări. Se deghiza şi îşi vopsea părul pentru a nu fi găsit

Poliția australiană l-a arestat pe unul dintre cei mai căutați fugari din țară în urma unei operaţiuni intense de căutare care a durat mai bine de 12 ani.

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 13:50

Bărbatul a fost căutat mai bine de un deceniu
Bărbatul a fost căutat mai bine de un deceniu - Captură Video

Graham Potter, în vârstă de 64 de ani, a reuşit să fugă în 2010, după ce a refuzat să se prezinte în instanță, unde era judecat într-un dosar de ucidere care îl viza ca principal suspect.

Poliția a reuşit să îl aresteze, luni dimineață, după ce i s-a spus că se află la mii de kilometri distanță, în Queensland. Imaginile filmate în momentul arestării îl arată pe bărbat stând într-o cameră dărăpănată, unde este apoi încătuşat şi ridicat de oamenii legii.

Potter a mai fost condamnat anterior la închisoare pe viață în 1981 pentru decapitarea și uciderea unei adolescente. El a fost eliberat condiţionat după ce a ispășit 15 ani de pedeapsă. Luni, el a fost arestat la ora locală 08:45 într-o casă din Ravenshoe, într-o zonă îndepărtată din nordul Queenslandului, scrie BBC.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Arestat după mai bine de un deceniu

În momentul în care a fugit, bărbatul se confrunta cu acuzații care vizau transportul de cocaină în valoare de 317 de milioane de dolari, dar şi cu acuzații de conspirație pentru crimă. De atunci, au existat mai multe apariţii, ce-i drept neconfirmate, ale lui în diferite zone din toată țara. În 2017 poliţiştii ajunseseră aproape să renunţe la căutări. O recompensă de 100.000 USD a fost oferită pentru informațiile care au condus la arestarea sa.

Potter a încercat în tot acest timp să-și schimbe înfățișarea și comportamentul pentru a evita detectarea și a fost descoperit cu obiecte care l-ar fi putut ajuta să se deghizeze, cum ar fi vopsea de păr, potrivit Poliției Victoria.

„Acest lucru pune cu siguranță capăt îndelungatei căutări a unui fugar de lux care este căutat pentru acuzații penale foarte grave”, a declarat Mick Frewen, comisar adjunct interimar al Comandamentului Crimei din Victoria. Bărbatul va fi extrădat în statul australian Victoria, acolo unde va fi judecat marți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Unul dintre cei mai căutați infractori din Australia, arestat după 12 ani de căutări. Se deghiza şi îşi vopsea părul pentru a nu fi găsit