Antena Meniu Search
x

Update! A murit Joe Cocker

Încă o legendă a muzicii s-a stins aseară! Joe Cocker a murit la 70 de ani, răpus de un cancer la plămâni cu care se lupta de mai multă vreme. Starea lui se înrăutăţise din toamnă, când a fost nevoit să îşi amâne o serie de concerte

Vezi și

Încă o legendă a muzicii s-a stins aseară! Joe Cocker a murit la 70 de ani, răpus de un cancer la plămâni cu care se lupta de mai multă vreme. Starea lui se înrăutăţise din toamnă, când a fost nevoit să îşi amâne o serie de concerte. Plănuia să se dedice în totalitate luptei cu boala apoi să revină

Mii de români l-au aplaudat şi l-au ovaţionat pe Joe Cocker la acest concert de la Sala Palatului. Era al patrulea recital al britanicului în România. Şi ultimul.

În 1995 a urcat pentru prima dată pe o scenă de la noi. Aproape 8 ani mai târziu, era primul artist care cântă pentru o Românie membră a Uniunii Europene. A avut români nu doar în public, ci şi pe scenă, alaturi de el. Saxofonistul Flavius Teodosiu este unul dintre ei.

Pentru Joe Cocker, muzica era singurul spectacol care merita adus pe scenă. Apariţia pe scena de la Woodstock, în 1969, l-a consacrat. Pentru instalatorul devenit star peste noapte, faima a adus şi numeroase excese.

În patru decenii de carieră, Joe Cocker a scos peste 40 de albume şi a obţinut numeroase premii, inclusiv un Grammy.

Piese precum You are so Beautiful, Summer in the City sau Unchain my Heart sunt printre hiturile sale cele mai faimoase. Iar piesa You Can Leave Your Hat On va fi mereu asociată cu una dintre cele mai senzuale scene din istoria filmului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Update! A murit Joe Cocker