Antena Meniu Search
x

UPDATE! Bilanțul ultimului seism din Nepal: cel puțin 43 de morți si mii de răniți

Nepalul s-a cutremurat din nou, la nici trei săptămâni de la seismul devastator care a făcut opt mii de victime. Cutremurul de ieri a avut magnitudinea de 7,3 pe Richter şi a făcut cel puţin 43 de victime

Vezi și

Nepalul s-a cutremurat din nou, la nici trei săptămâni de la seismul devastator care a făcut opt mii de victime. Cutremurul de ieri a avut magnitudinea de 7,3 pe Richter şi a făcut cel puţin 43 de victime

Ieri, la 12,50 ora locală, 10.50, ora României, panica a reînceput. Ca să nu fie îngropaţi sub clădirile deja avariate de seismul de acum două săptămâni, localnicii au ieşit cu miile în stradă. La fel şi turiştii.

Tot în Capitală, zeci de parlamentari au resimţit puternicul seism chiar în timpul unei reuniuni. Cutremurul a semănat panică şi în alte oraşe din Nepal.

Turiştii aflaţi lângă Everest au văzut cum o alunecare de teren provocată de seism a înghiţit tot ce i-a ieşit în cale.

Produs la o adâncime de 18.5 kilometri, la 83 de kilometri distanţă de Capitală, într-o zonă rurală, seismul a fost evaluat la o magnitudine de 7.3 şi a fost urmat de cel puţin şase replici puternice. Cele mai intense au avut magnitudinea de 6,3, 5,6 şi 5.2.

Potrivit autorităţilor, cel puţin 43 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma seismului de ieri şi peste o mie au fost salvate. Un elicopter militar al Statelor Unite care efectua o misiune umanitară a dispărut fără urmă. La bord s-ar fi aflat şase americani şi doi nepalezi.

De teama unui nou cutremur, numeroase familii din Nepal s-au întors în corturile ridicate în urmă cu trei săptămâni.

Niciun cetăţean român nu a avut de suferit în urma cutremurului de ieri, a anunţat Ministerul de Externe. La seismul din 25 aprilie zeci de români au fost afectaţi. Patru alpinişti au rămas blocaţi pe Everest din cauza avalanşelor. A fost cel mai puternic seism al ultimelor 8 decenii în Nepal. 8 mii de oameni au murit, iar 17 mii au fost răniţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Bilanțul ultimului seism din Nepal: cel puțin 43 de morți si mii de răniți