Antena Meniu Search
x

UPDATE! Cel puţin 300 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din nordul Afganistanului

Un seism violent a zguduit nordul Afganistanului, iar undele de şoc s-au simţit până în Pakistan şi India. Cel puţin 300 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului care ar fi avut 7,5 pe Richter

Vezi și

Un seism violent a zguduit nordul Afganistanului, iar undele de şoc s-au simţit până în Pakistan şi India. Cel puţin 300 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului care ar fi avut 7,5 pe Richter

Seismul a fost atât de puternic încât pe străzile din Kabul oamenii care încercau să-şi salveze viaţa au fost doborâţi la pământ. Epicentrul seismului a fost în nordul Afganistanului la graniţa cu China. Un prezentator din Afganistan a fost surprins în direct, în timp ce prezenta ştirile. Acesta a fugit din platou.

În urma seismului alimentarea cu energie electrică a fost oprită, iar liniile telefonice au căzut.

Mii de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din cele mai înalte clădiri. Mai multe eleve afgane şi-au pierdut viaţa în timp ce încercau să fugă din şcoală. Alte câteva zeci de tinere au fost rănite în busculada creată.

Cutremurul a fost atât de puternic, încât a fost resimţit şi în India, dar şi în Pakistan, unde au fost înregistrare victime, dar şi pagube însemnate.

Potrivit celor mai recente informaţii primite, în Chitral s-a înregistrat cel mai mare număr de morţi. Mai multe elicoptere şi avioane C-130 au fost trimise să survoleze regiunile afectate.

Premierul pakistanez a comandat distribuirea a 2.000 de corturi în zonele afectate de seism. Iar elicopterele militare au fost folosite pentru transportarea răniţilor la spitale.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a anunţat că Statele Unite sunt pregătite să ofere ajutor umanitar autorităţilor din Afganistan şi Pakistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Cel puţin 300 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din nordul Afganistanului