Antena Meniu Search
x

Irma a lovit fără milă Florida! Primele victime ale URGIEI. Oraşul Miami a ajuns sub ape

Uraganul Irma continuă să lovească, fără milă, statul Florida, de aproape 24 de ore. Deşi nu s-a aflat, direct, în calea furtunii, oraşul Miami este parţial inundat. Irma înaintează pe Coasta de Vest a peninsulei, unde ploaia torenţială, tornadele şi creşterea cu câţiva metri a nivelului mării fac ravagii.

Vezi și

Uraganul Irma continuă să lovească, fără milă, statul Florida, de aproape 24 de ore. Deşi nu s-a aflat, direct, în calea furtunii, oraşul Miami este parţial inundat. Irma înaintează pe Coasta de Vest a peninsulei, unde ploaia torenţială, tornadele şi creşterea cu câţiva metri a nivelului mării fac ravagii.

Uraganul Irma a atins litoralul american al Golfului Mexic, în vestul Floridei, şi a continuat să înainteze pe uscat, devastând tot ce a întâlnit în cale. Deasupra uscatului, forţa sa a scăzut şi a fost retrogradat din categoria a patra în cea de-a treia şi apoi chiar într-a doua. Cu toate că rafalele de vânt nu mai ajungeau "decât" la 175 kilometri pe oră, efectele au rămas la fel de grave: ploi torenţiale şi inundaţii majore.

RICK SCOTT, guvernator Florida:

Eu am speranţe, mă rog ca oamenii să scape. Dar chiar în comunitatea mea, acolo unde locuiesc, apele au crescut cu trei, patru metri. Nu ştiu cum se poate supravieţui după aşa ceva.

Deşi nu s-a mai aflat chiar în calea uraganului, aşa cum se prevedea la un moment dat, marele oraş Miami i-a simţit din plin forţa devastatoare. Apa oceanului a năvălit pe străzi, iar rafalele de vânt au clătinat zgârie-norii... ca la un cutremur. Cel puţin două macarale uriaşe s-au prăbuşit, tot sub efectul vântului. Pagubele nu vor putea fi evaluate decât după trecerea urgiei.

Irma a făcut şi primele victime pe teritoriul american. Printre ele se numără doi poliţişti a căror maşină a scăpat de sub control din cauza vântului. Oamenii legii sunt singurii care pot circula pe şosele, după ce autorităţile au avertizat localnicii că riscă amenzi severe dacă ies din case. Reporterii de televiziune se străduiesc şi ei să-şi facă meseria, înfruntând cel mai periculos uragan din istorie.

Preşedintele Donald Trump a declarat Florida "zonă de dezastru major", ceea ce permite alocarea unor ajutoare consistente din bugetul federal.

DONALD TRUMP, preşedinte SUA:

Veste proastă este că avem de-a face cu un fel de monstru mare. Dar cred că este o coordonare foarte bună.

La Sud de Florida, Cuba continuă să sufere de pe urma uraganului, deşi acesta s-a îndepărtat de insulă. Până în prezent nu s-au raportat pierderi de vieţi omeneşti dar multe din străzile Havanei sunt inundate, aşa cum nu s-a mai văzut niciodată.

La Nord de Florida, statele Georgia şi Carolina de Sud se pregătesc să înfrunte şi ele potopul şi mai ales vântul ale cărui efecte asupra corpului uman sunt aproape imposibil de suportat, au demonstrat-o reporterii Observator în cadrul unui experiment.

Peste o treime din locuitorii Floridei au primit ordine de evacuare şi se întreabă, acum, dacă vor mai putea locui în casele lor, după ce va trece urgia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Irma a lovit fără milă Florida! Primele victime ale URGIEI. Oraşul Miami a ajuns sub ape