Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Uraganul Milton, pagube între 30 şi 60 de miliarde de dolari în Florida. Administrația Biden a aprobat ajutoare federale

Joe Biden a ajuns ieri în Florida pentru a vizita zonele afectate de uraganul Milton. Experţii au estimat pagubele între 30 și 60 de miliarde de dolari, în contextul în care zona a fost distrusă şi de uraganul Helene. Administrația Biden a aprobat ajutoare federale pentru a ajuta rezidenții și autoritățile locale să acopere cheltuielile. În plus, au fost deschise mai multe centre pentru a ajuta sutele de mii de persoane care au rămas fără locuinţe. 

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 09:32

Președintele SUA, Joe Biden, a ajuns duminică în Florida pentru a vedea pagubele provocate de uraganul Milton, a doua furtună care a lovit statul în ultima perioadă, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Președintele a aterizat în Tampa duminică pentru a face un tur aerian al zonelor afectate. Primarii din Tampa și St. Petersburg, împreună cu alți oficiali locali, l-au întâmpinat pe Biden, care se va întâlni, de asemenea, cu locuitorii din zonă înainte de a face declarații publice.

Pierderi între 30 şi 60 de miliarde de dolari

Vezi și

Se așteaptă ca inundațiile să continue în jurul golfului Tampa și în zona Sanford, la nord-est de Orlando, deoarece apele râurilor continuă să crească, potrivit site-ului web al Serviciului meteorologic național.

Deși Milton nu a fost atât de distrugător pe cât au prevăzut inițial autoritățile, analiștii au estimat pierderile între 30 și 60 de miliarde de dolari. Acestea se adaugă celor produse de uraganul Helene.

Administrația Biden a aprobat ajutoare federale pentru a ajuta rezidenții și autoritățile locale să acopere cheltuielile, dar a declarat că Agenția federală pentru gestionarea situațiilor de urgență ar avea nevoie de fonduri suplimentare din partea Congresului SUA.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Uraganul Milton, pagube între 30 şi 60 de miliarde de dolari în Florida. Administrația Biden a aprobat ajutoare federale