Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Soţul meu plângea, eu plângeam". Drama oamenilor care au fugit din calea uraganului Milton. 16 victime nu au avut scăpare

Luptă contra cronometru în Statele Unite pentru salvarea victimelor uraganului Milton. Peste o mie de oameni au fost scoşi din case şi clădiri inundate sau au fost recuperaţi din largul mării. Intervenţiile decurg greu din cauza apei. Peste 2,6 milioane de clădiri nu au încă electricitate, iar pagubele sunt estimate de companiile de asigurări la 60 de miliarde de dolari. Bilanţul negru al furtunii a urcat la 16 morţi. 

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 21:04

Cu vehicule amfibii, mii de poliţişti şi membri ai Gărzii Naţionale încearcă să vină în sprijinul oamenilor izolaţi. Printre primii salvaţi au fost 107 de bătrâni aflaţi într-un azil. "Este neobişnuit să vezi inundaţii aşa grave, mai ales în zona aceasta. Zona din apropierea Universităţii din Florida este uscată, în mod normal. Pot doar să îmi închipui cât de înfricoşător a fost să aibă parte de astfel de inundaţii", declară autorităţile. 

În alte oraşe, salvatorii au apelat la camioane. Un bărbat a fost găsit de Garda de Coastă în timp ce plutea pe o ladă frigorifică, la 50 de kilometri în larg. Asta după ce barca lui se scufundase. 

Oamenii şi-au văzut casele distruse

Vezi și

În acest timp, oamenii evacuaţi au început să revină la caselor lor. Au găsit o imagine postapocaliptică - clădiri sfărâmate, fără acoperiş sau ferestre. Mobila şi electrocanicele trebuie aruncate la gunoi. "Soţul meu plângea, eu plângeam, nu nu venea să credem!", mărturisesc şocaţi localnicii.

Pe acelaşi subiect

Cartiere întregi au fost devastate de furtună. Centrul oraşului Tampa semănă acum cu un mare lac, din care se văd ici colo maşini abandonate. Au fost şi momente miraculoase - o femeie însărcinată a reuşit să ajungă singură cu maşina la spital şi a adus pe lume un băieţel sănătos în timpul uraganului Milton.

Au fost şi localnici care au înfruntat furtuna din propriile case. "După asfinţit lucrurile s-au înrăutăţit. A fost foarte, foarte rău. Se simţea de parcă uraganul este deasupra noastră. Ne uitam pe fereastră, dar nu ploua. Veneau valuri de ploaie care zburau în toate direcţiile", povestesc victimele.

După trecerea uraganului, un alt tip de furtună a lovit Florida. Un val de dezinformare şi teorii conspiraţioniste a cucerit reţelele de socializare. Informaţii false au venit şi de la Donald Trump, care susţine că doar guvernatorii republicani au ajutat populaţia. Multe porturi şi aeroporturi  s-au redeschis deja.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Ştiri externe » "Soţul meu plângea, eu plângeam". Drama oamenilor care au fugit din calea uraganului Milton. 16 victime nu au avut scăpare