Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Urmările uraganului Milton, după prima noapte: 9 morţi, case puse la pământ, inundaţii apocaliptice, rafale de 205 km/oră

Case puse la pământ, nouă morţi şi inundaţii apocaliptice a lăsat în urmă uraganul Milton, care a lovit Florida azi-noapte. Urgia a fost anunţată de o serie de 27 de tornade. Rafalele distrugătoare de vânt au provocat o pană de electricitate fără precedent în Statele Unite: afectează oamenii din peste trei milioane de clădiri. 

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 21:07

Uraganul a lovit Florida în toiul nopţii, cu rafale de 205 kilometri pe oră. Cu câteva minute înainte, guvernatorul avertizase. În oraşele cochete ale Floridei, nivelul apei a urcat fulgerător. Clădirile au fost inundate, iar mulţi localnici au rămas blocaţi în case. 

Dezastrul a început, însă, înainte să se năpustească uraganul asupra oraşelor. Zeci de tornade au pus la pământ case şi au distrus rulote. Vântul a luat pe sus tomberoane de mari dimensiuni şi le-a aruncat prin acoperişuri.

Noaptea greu pentru localnici

Vezi și

Vârtejurile au lovit şi autostrăzile pline cu maşini şi oameni care fugeau la adăpost. Într-un oraş de pe coastă, vântul extrem a doborât una câte una macaralele de pe şantiere. Multe s-au prăbuşit peste clădiri sau pe străzi, altele s-au rotit ca nişte morişti de copii în bătaia rafalelor dezlănţuite. Pentru reporterii care relatau din mijlocul urgiei a fost una dintre cele mai grele nopţi. 

Pe acelaşi subiect

La lumina zilei, distrugerile au fost greu de privit. Case rămase fără acoperiş şi ferestre, drumuri acoperite de copaci şi resturi luate de vând, maşini avariate. Milioane de americani au avut parte de o noapte de coşmar. În dormitoare comune improvizate în săli de sport la zeci de kilometri distanţă de oraşele lor, s-au întrebat neîncetat ce s-a ales de casele pe care le-au părăsit în grabă. 

Alţii au înfruntat uraganul. Un bărbat poreclit Locotenentul Dan, după numele unui personaj din filmul Forrest Gump, a rămas pe barca lui şi a supravieţuit potopului. 

Alt american a ajuns faimos după ce şi-a legat acoperişul casei cu nişte curele uriaşe ca să nu îl ia vântul. O legendă absolută, au comentat internauţii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri externe » Urmările uraganului Milton, după prima noapte: 9 morţi, case puse la pământ, inundaţii apocaliptice, rafale de 205 km/oră