Antena Meniu Search
x

Ursul prietenos care a "îmbrăţişat" o tânără, în timp ce fata făcea un selfie, a fost prins, castrat şi va fi relocat (Video)

Un urs destul de prietenos cu oamenii a fost filmat în timp ce se apropie de o fată, în Parcul Ecologic Chipinque, în Mexic. Animalul se ridică pe labele din spate şi o "îmbrăţişează" pe tânără, după care îi miroase părul şi apoi o lasă în pace.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.08.2020, 21:35

Urs castrat după ce a îmbrăţişat o tânără care făcea un selfie - captura Youtube
  • Ursul prietenos avea şi o poreclă, "Chipi"
  • Multe persoane îl considerau inofensiv

Animalul, un urs negru, mascul, care cântărește 96 kg, a fost prins ulterior şi castrat, deoarece a fost considerat un risc pentru vizitatorii parcului natural. 

Oficialii au spus că au existat şi alte apropieri similare între oameni și același urs, în parcul, dar și în zonele rezidențiale din apropiere. Deși atacurile urşilor sunt foarte rare, o persoană pe an este ucisă, în medie, de un urs negru, susţine cercetătorul Dave Garshelis, pentru BBC

Experții faunei sălbatice reamintesc vizitatorilor că urșii sunt sălbatici și periculoși, cu un comportament imprevizibil ocazional.

Localnicii din apropierea Parcului Ecologic Chipinque alintau ursul respectiv "Chipi", după parcul unde locuia.

Ursul a fost capturat ulterior de oficiali ai agenției federale de protecție a mediului (Profepa), în timp ce se afla în curtea unei case şi apoi castrat. El va fi mutat în altă parte, deoarece multe persoane îl considerau inofensiv şi îi dădeau de mâncare, sau făceau poze cu el.

Iubitorii de animale şi-au manifestat dezaprobarea în privinţa castrării şi relocării ursului, precizând că apropierea deosebită pe care o avea cu oamenii era cauzată de faptul că vizitatorii îl ţineau aproape sau îl ademeneau cu hrană, lucru interzis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Ursul prietenos care a "îmbrăţişat" o tânără, în timp ce fata făcea un selfie, a fost prins, castrat şi va fi relocat (Video)