Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de ursuleți koala au pierit în incendii în Australia. Zeci de pui rămași orfani (Video)

Zeci de mii de urși koala au murit în incendiile care au devastat Australia în acest sezon. Doar pe o insulă devastată de foc, peste 20 de mii de ursuleți au pierit, transmit activiștii pentru mediu.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 24.01.2020, 01:06

Sursa video: BIKEBUG2019 via AP Vezi și

Zeci de mii de urși koala au murit în incendiile care au devastat Australia în acest sezon. Doar pe o insulă devastată de foc, peste 20 de mii de ursuleți au pierit, transmit activiștii pentru mediu.

O înregistrare video filmată de un grup de activiști arată situația de la un centru pentru animale din Adelaide. Peste 100 de urși koala salvați din incendiile care au devastat zona au fost aduși aici.

Zeci de ursuleți sunt pui rămași orfani în urma focului răvășitor, care le-a ucis părinții. Urșii koala sunt îngrijiți de veterinari și de voluntari.

20 de mii de koala morți doar pe o insulă

Seria devastatoare de incendii izbucnită în acest sezon cald în Australia a avut un efect dezastruos asupra populației de urși koala. Potrivit Daily Mail, doar pe Insula Cangurilor, a treia insulă ca mărime a Australiei, situată în sudul continentului, peste 20 de mii de koala au murit. Asta înseamnă aproape jumătate dintr-o populație de 50 de mii de urși a insulei.

Situația e disperată și pentru animalele care au rămas în viață.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un dezastru de proporții

Pierderi mari s-au înregistrat din cauza incendiilor nu doar printre urșii koala, ci și în alte specii de animale sălbatice sau domestice. Un video filmat în apropiere de orașul Batlow, din sud-estul țării, arată mii de cadavre de animale pe marginea unui drum.

Incendiile din Australia sunt provocate de vremea deosebit de caldă, influențată de curenții uscați ai Oceanului Indian. În acest sezon, focarele au pârjolit peste 4 milioane de hectare. În comparație, incendiile din Amazonia au distrus o suprafață de 900 de mii de hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Zeci de mii de ursuleți koala au pierit în incendii în Australia. Zeci de pui rămași orfani (Video)