Antena Meniu Search
x

Foto "Va împlini 9 ani în tuneluri". Tatăl care s-a bucurat că fiica lui a fost ucisă de Hamas şi nu a fost luată ostatică a aflat că fetiţa ar putea trăi

Război Israel - Hamas. Tom Hand, un tată din Israel care s-a bucurat nespus atunci când autorităţile l-au informat că fetiţa lui e moartă şi nu a fost luată ostatică de Hamas, a primit vestea din partea autorităţilor că trupul ei nu a fost găsit iar aceasta s-ar putea afla în tunelurile din Gaza. "Dacă nu era moartă în atac, era prizonieră în Gaza, iar asta e mai rău decât moartea", explicase bărbatul la acel moment.

de Redactia Observator

la 11.11.2023, 08:39

"Va împlini 9 ani în tuneluri". Tatăl care s-a bucurat că fiica lui a fost ucisă de Hamas şi nu a fost luată ostatică, a aflat că fetiţa ar putea trăi
"Va împlini 9 ani în tuneluri". Tatăl care s-a bucurat că fiica lui a fost ucisă de Hamas şi nu a fost luată ostatică, a aflat că fetiţa ar putea trăi - CNN

Emily fusese la o petrecere de pijama la casa unei prietene din Be'eri, siktuat în lanţul  de kibutzuri din jurul Fâşiei Gaza vizat de Hamas într-un atac care a început dimineaţa devreme şi s-a încheiat câteva ore mai târziu, cu 1.400 de oameni ucişi şi aproximativ 240 luaţi ostatici, conform datelor furnizate de Israel, în cea mai mortală zi din istoria sa de 75 de ani, relatează news.ro.

„Au venit informaţii neoficiale că a fost găsită moartă în kibutz”, a spus Hand, care locuieşte acum într-un hotel de la Marea Moartă împreună cu alţii evacuaţi din Be'eri. "Am fost uşurat. Am fost uşurat că era moartă şi totul s-a terminat, ar fi fost destul de rapid", a relatat el.

Peste 100 de oameni au fost ucişi în Be'eri în mai mult de 24 de ore. Mulţi au fost împuşcaţi împreună cu familiile lor sau găsiţi morţi cu mâinile legate. Salvatorii au spus că unii au fost arşi de vii. „Încerci să-ţi imaginezi varianta cea mai bună, ştii? Speri că a fost rapid. Gând nebunesc pentru un părinte să spună, dar, da, a fost o uşurare să gândesc că ea nu se află în Gaza”, a spus Hand.

Săptămâni bune, bărbatul se împacase cu ideea că fiica lui e moartă

Pe acelaşi subiect

Timp de săptămâni, Hand a crezut că Emily a murit şi ea în atac, înainte să i se spună de către armată că trupul ei nu a fost găsit. Apoi a ştiut că ea fusese răpită şi probabil că era ţinută într-o reţea de tuneluri construite de Hamas.

"Deci acum ştiu că e în Gaza şi este în viaţă. Va împlini 9 ani în tuneluri. Nici nu va şti că e ziua ei de naştere. Nu va avea habar de noapte, de zi sau de oră. Nu va fi nicio petrecere de ziua de naştere, niciun tort de ziua de naştere, nici prieteni în preajmă. Acum sperăm, acum ne rugăm", a afirmat Tom Hand.

Acum că Hand a aflat că Emily trăieşte, el a spus că a fost forţat să facă o schimbare mentală completă şi să se gândească: „Ok, o vom recupera înapoi, o vom recupera. o să-i aducem înapoi pe toţi. O aşteptăm cu toţii”, a spus el. "Ştim că te vom aduce înapoi. Fii puternică în fiecare zi şi aşteaptă, venim să te luăm. Venim să te aducem acasă. O să te aducem acasă", a încheiat bărbatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » "Va împlini 9 ani în tuneluri". Tatăl care s-a bucurat că fiica lui a fost ucisă de Hamas şi nu a fost luată ostatică a aflat că fetiţa ar putea trăi