Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Rugaţi-vă pentru noi să ieşim!" Alţi 101 români au primit aprobarea să plece din Fâșia Gaza și așteaptă deshiderea frontierei de la Rafah

Război Israel - Hamas. Un nou grup format din 101 români a primit permisiunea să părăsească Fâşia Gaza. Mai au însă de aşteptat pentru că frontiera a fost închisă ieri. Joi, alţi 41 de cetăţeni români şi membri ai familiilor au trecut în Egipt, acolo unde aşteaptă avionul spre ţară. Între timp, Israelul a anunţat că, în Gaza, cel puţin o sută de mii de palestinieni s-au mutat în sud. 

de Redactia Observator

la 11.11.2023 , 08:21

Drumul românilor din Gaza spre libertate începe cu multe ore de aşteptare la frontieră. Ştefan a trecut prin toate etapele: Aici este sala de aşteptare. Suntem în autobuz şi aşteptăm să fim evacuaţi din partea palestiniană către partea egipteană. 

Alţi 101 români au primit aprobarea să plece din Gaza însă tensiunea rămâne la cote maxime. Punctul de frontieră Rafah a fost închis toată ziua de ieri. 

Româncă din Gaza: Suntem mai multe cetăţenii. Cei care deţin cetăţenia română cred că sunt 90 de persoane, 94 de persoane. Sunt ucraineni, sunt americani sunt polonezi. Sper să ieşim, rugaţi-vă pentru noi să ieşim! Printre ei se află persoane care locuiesc în Gaza de zeci de ani, dar şi persoane care fac naveta.

Vezi și

În nordul Gaza, luptele sunt tot mai dure. Iar Israelul este acuzat că a lansat atacuri aeriene asupra mai multor spitale printre care şi Shifa, unde se adăpostesc mii de oameni. 

Pe acelaşi subiect

Depozitele Hamas, lipite sau foarte aproape de spitale, moschei şi şcoli

Armata israeliană spune însă că spitalul Shifa a devenit ţinta unei rachete lansate în mod accidental din interiorul enclavei, care viza de fapt trupele din vecinătate. La spitalul Al-Nasr, oamenii au încercat să plece din calea gloanţelor şi a exploziilor, iar mai multe imagini îi surprind pe palestinieni în timp ce flutură steaguri albe. Tel Avivul explică însă că teroriştii folosesc infrastructura civilă pentru a se ascunde. O hartă arată că avanposturile, centrele de comandă şi depozitele Hamas sunt lipite sau foarte aproape de spitale, moschei şi şcoli. Autorităţile palestiniene spun că 21 de spitale au fost închise de la începutul războiului din cauza lipsei de combustibil. 

Colonel armata israeliană: Nu este nicio criză umanitară în Fâşia Gaza! Ştim cât combustibil a intrat în Gaza înainte de război. 

Premierul Netanyahu şi-a vizitat soldaţii pe front

În tot acest context, premierul Netanyahu şi-a vizitat soldaţii şi le-a transmis că pe frontul din Gaza lucrurile avansează în favoarea Israelului. 

Benjamin Netanyahu, premierul israelian: Faceţi o muncă foarte bună, pur şi simplu remarcabilă. Vreau doar să vă mulţumesc şi să vă spun că vom continua până vom deveni victorioşi. 

Bombardamentele continue duc la acuzaţii dure şi din partea organizaţiei Hamas care dă vina şi pe Statele Unite pentru război. 

Bassem Naim, oficial Hamas: Considerăm Statele Unite responsabile pentru moartea lentă, în stil de genocid, a mii de palestinieni nevinovaţi. 

La nivel internaţional, reacţiile la adresa Israelului se înteţesc. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu există nicio justificare pentru uciderea femeilor şi copiilor din Gaza. În Canada, două şcoli evreieşti au fost vizate de focuri de armă, iar în Germania a explodat numărul actelor antisemite. În Siria, forţele americane şi israeliene au lovit mai multe ţinte drept răspuns la atacurile miliţiilor finanţate de Iran.

Nici protestele nu au lipsit. În Yemen, mii de susţinători au ieşit fluturând steaguri palestiniene în semn de solidaritate cu cei aflaţi în Fâşia Gaza. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » "Rugaţi-vă pentru noi să ieşim!" Alţi 101 români au primit aprobarea să plece din Fâșia Gaza și așteaptă deshiderea frontierei de la Rafah