Antena Meniu Search
x

Video Vacanțe departe de carantină și COVID. La zeci de kilometri distanţă de ţărm, oamenii se bucură de voie bună şi soare cât cuprinde

După un an de mers nicăieri, pasionaţii de călătorii se tratează cu voiaje către oriunde. O companie din Singapore a organizat 90 de croaziere fără destinaţie şi s-a bucurat de un real succes. Mai curajosă, o altă companie, din Italia, speră să redea încrederea oamenilor în siguranţa vacanţelor pe apă şi a plecat într-o călătorie de 7 zile cu o treime din locuri ocupate şi reguli sanitare extrem de stricte.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 02.04.2021, 22:05

Vezi și
  • Conceptul călătoriilor turistice fără o destinaţie exactă, printre variantele alese de oameni

Muzică, voie bună, soare cât cuprinde şi zero teamă de COVID. La zeci de kilometri distanţă de ţărm, pe MSC Grandiosa, 2 mii de oameni uită de pandemie.

''Ne-am gândit la o croazieră pentru că toată lumea este testată înainte. Am considerat că este cea mai sigură locaţie unde putem petrece vacanţa de Paşte.''

Pentru a evita o epidemie pe navă, toată lumea e testată din nou şi la mijlocul croazierei. Masca e obligatorie, mai puţin pe şezlong, iar nava e dezinfectată constant. Iar biletele s-au vândut rapid. Doar rezidenţii statelor Schengen cărora li se adaugă cetăţenii români, cei bulgari şi croaţi pot urca la bord. 

''Sunt super fericit. Locuiesc în Italia, într-o zonă roşie şi nu mă simţeam deloc bine acasă.''

Pe acelaşi subiect

Nava a plecat miercuri din Genova şi opreşte doar în Napoli şi Valetta, Malta, înainte de a se întoarce. Doar 20 dintr-o flotă de 270 de nave de croazieră funcţionează în prezent la nivel mondial. 

Conceptul călătoriilor turistice fără o destinaţie exactă

În Singapore, navele de croazieră pleacă şi revin în acelaşi port fără vreo escală. Din noiembrie până acum, peste 120 de mii de oameni au călătorit astfel şi nu a existat niciun caz de infectare la bord. Compania care le operează a anunţat că va dubla numărul pentru a răspunde cererii crescute. 

Conceptul călătoriilor turistice fără o destinaţie exactă a fost preluat şi de industria aeriană. Şi chiar puţin modificat. Sute de oameni s-au îmbarcat zilele trecute din Australia într-o călătorie surpriză. Destinaţia a fost secretă. Călătorii au primit doar indicii, spre exemplu să îşi ia costumele de baie sau echipamentul de snorkeling.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Vacanțe departe de carantină și COVID. La zeci de kilometri distanţă de ţărm, oamenii se bucură de voie bună şi soare cât cuprinde