Antena Meniu Search
x

Vaccin anti-COVID, sub formă de spray nazal. China e prima ţară din lume care-l aprobă, pentru rapel

China a devenit prima ţară care a aprobat un vaccin împotriva COVID-19 care se administrează prin inhalare, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 05.09.2022, 17:34

Vaccinul e administrat prin inhalare
Vaccinul e administrat prin inhalare - Profimedia

Fabricat de compania farmaceutică CanSino, vaccinul are ingrediente similare cu vaccinul dezvoltat de companie administrat prin injecţie, folosind un adenovirus inofensiv ca purtător pentru codul genetic care învaţă organismul să lupte împotriva COVID-19. Convidecia Air poate oferi o protecţie bună după o singură respiraţie, potrivit CanSino.

Vaccinuri anri-COVID administrate prin inhalare

Alţi cercetători, inclusiv echipe din Marea Britanie şi SUA, au investigat vaccinurile administrate sub formă de spray nazal. Oamenii de ştiinţă spun că acestea pot oferi o imunitate suplimentară a mucoasei nazale şi a căilor respiratorii superioare, pe unde coronavirusul intră de obicei în organism.

Administraţia Naţională a Produselor Medicale din China a permis folosirea vaccinului administrat prin inhalare al CanSino ca doză de rapel, relatează news.ro. Vaccinul poate spori protecţia celor care au fost vaccinaţi anterior, sugerează studiile.

Între timp, cel mai recent program cu privire la doza booster pentru Covid a început în Marea Britanie, Ţara Galilor şi Scoţia. Numărul cazurilor pozitive este în scădere în Regatul Unit, dar şefii din domeniul sănătăţii prevăd o reapariţie a COVID-ului şi a gripei în sezonul toamnă-iarnă. Ei îi îndeamnă pe cei eligibili să se protejeze de boli grave, vaccinându-se împotriva ambelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Stiri externe » Vaccin anti-COVID, sub formă de spray nazal. China e prima ţară din lume care-l aprobă, pentru rapel