Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Val de caniculă neobişnuit în Japonia. 6 oameni au murit şi peste 200 au leşinat din cauza căldurii, în Tokyo

Europa este împărţită în două. În timp ce vestul continentului se confruntă cu vijelii, în sud, mercurul din termometre a depăşit 40 de grade. În Grecia, situaţia este îngrijorătoare! Un incendiu de vegetaţie a dus la evacuarea unui spital pentru copii și a mai multor zone rezidențiale. În Japonia, cel puţin şase persoane au murit din cauza insolaţiei, iar peste ocean, uraganul Beryl a lăsat în urmă prăpăd.

de Redactia Observator

la 10.07.2024 , 10:54

A plouat torenţial în Belgia, la Bruxelles. Străzile capitalei au fost măturate de vijelie, iar vântul a suflat cu putere. Nici Franţa nu a scăpat de furia vremii. Mai multe furtuni puternice au lovit ţara, de la vest la est. Grindina nu a lipsit nici ea. Inundaţiile au lovit cu putere şi în Turcia. Vehiculele au părut de jucărie în faţa viiturii. Cealaltă parte a continentului însă arde la propriu.

În Patras, al treilea cel mai mare oraş din Grecia, un incendiu de vegetație a dus la evacuarea unui spital pentru copii și a mai multor zone rezidențiale. Autorităţile au declarat că se confruntă cu cel mai dificil sezon al incendiilor din ultimii 20 de ani. 

8 morţi în SUA, după ce taifunul Beryl a lovit cu rafale de 130 de kilometri pe oră

Vezi și

În Japonia, în ultimele zile, şase persoane au murit din cauza insolaţiei. Deşi ţara se află în plin sezon ploios, în anumite zone a fost neobişnuit de cald - mercurul a urcat la aproape 40 de grade, iar peste 200 de persoane au leşinat de la căldură în Tokyo.  

În Statele Unite, cel puţin opt oameni au pierit după ce taifunul ucigaş Beryl a lovit cu rafale de 130 de kilometri pe oră, care au devastat case şi au aruncat copaci peste oameni şi maşini. Aproape trei milioane de americani au rămas fără electricitate. Uraganul Beryl şi-a mai domolit furia, dar meteorologii au anunţat că ar putea stârni tornade în şase state.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Val de caniculă neobişnuit în Japonia. 6 oameni au murit şi peste 200 au leşinat din cauza căldurii, în Tokyo