Antena Meniu Search
x

Valul de revolte izbucnit în Ferguson s-a întins până în Europa

În Londra şi Milano, mii de oameni au protestat în faţa ambasadelor americane pentru că poliţstul care a împuşcat un tânăr de culoare a scăpat de pedeapsă

Vezi și

Valul de revolte izbucnit în Ferguson s-a întins până în Europa. În Londra şi Milano, mii de oameni au protestat în faţa ambasadelor americane pentru că poliţstul care a împuşcat un tânăr de culoare a scăpat de pedeapsă

În America, oamenii legii au arestat peste 400 de oameni în timpul demonstraţiilor violente care au avut loc în marile oraşe.

Pentru a treia noapte consecutiv, protestatarii au blocat străzile din Atlanta. Ei au mărşăluit cu bannere cu mesaje antirasiste până la o autostradă, care face legătură cu oraşele învecinate. În scurt timp, cozile de maşin s-au întins pe zeci de kilometri.

După o noapte în care au arestat 21 de manifestanţi pentru vandalism şi incitare la violenţă, poliţiştii din Atlanta au decis să îi cheme pe toţi ofiţerii la muncă.

Toate concediile ofiţerilor noştri au fost anulate. Liberele au fost anulate. Vor sta în stradă până se termină protestele.

Şi în Los Angeles, oamenii au blocat cu propriile maşini o autostradă intens circulată. Ei au fost arestaţi, iar traficul a fost reluat abia după o oră.

Cele mai violente proteste au avut loc însă tot în statul Missouri unde se află Ferguson, oraşul în care a fost împuşcat mortal adolescentul de culoare neînarmat.

Mii de oameni au încercat să intre cu forţa în primărie. Cu greu le-au ţinut piept poliţiştii.

Noaptea trecută, în Ferguson, au fost arestaţi 45 de manifestanţi, iar, în regiune, au fost mobilizaţi 2.200 de soldaţi ai Gărzii Naţionale.

Impresionaţi de ce se întâmplă peste Ocean, mii de londonezi au protestat în faţa ambasadei SUA, în semn de solidaritate cu familia adolescentului ucis.

De la ambasada Statelor Unite, oamenii au pornit pe străzi, spre Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Valul de revolte izbucnit în Ferguson s-a întins până în Europa