Antena Meniu Search
x

Oficialii venezueleni cred ca americanii l-au omorat pe Chavez

Venezuela e in doliu. Hugo Chavez a fost rapus de cancer, la numai 58 de ani. La auzul vestii, zeci de mii de oameni au iesit pe strazi sa-si planga presedintele. Autoritatile venezuelene cred ca americanii sunt de vina pentru moartea lui Chavez.

Vezi și

In Venezuela au fost decretate sapte zile de doliu oficial, iar trupul lui Chavez va fi expus in cursul zilei de astazi, in holul Academiei Militare din Caracas.

Oficialii de la Caracas sunt convinsi ca in spatele acestei tragedii nu se afla Providenta, ci autoritatile din Statele Unite ale Americii.

“Nu avem niciun dubiu ca dusmanii nostri istorici au gasit o metoda de a il imbolnavi pe comandantul nostrum”, a declarat vicepresedintele Nicolas Maduro.

Oficialii americani nu au comentat acuzatiile. In schimb, si-au exprimat regretul pentru aceasta pierdere.

“Intrebarile despre sanatatea presedintelui Chavez ar trebui adresate guvernului venezuelan. Dorim sa avem o relatie functionala si productiva cu Venezuela. Ramanem deschisi cu privire la un dialog cu Venezuela”, a precizat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.

Si secretarul general al ONU a deplans moartea liderului de la Caracas.

“As dori sa transmit condoleantele mele familiilor si oamenilor si Guvernului din Venezuela pentru pierderea presedintelui Chavez”, a transmis Ban Ki-moon.

La sfarsitul anului trecut, Hugo Chavez a decis ca tara sa fie condusa de vicepresedintele Nicolas Maduro, daca el nu va mai putea face asta. Dar opozitia nu are de gand sa-i respecte dorinta.

Actualii lideri nu par insa dispusi sa cedeze puterea. Executivul de la caracas a mobilizat deja armata. Motivul invocat este pastrarea ordinii, dar militarii ar putea foarte bine sa-i intimideze pe sustinatorii opozitiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Oficialii venezueleni cred ca americanii l-au omorat pe Chavez