Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Veniturile din turism ar putea ajunge anul acesta la nivelul record de șapte miliarde de euro

Numărul sosirilor vizitatorilor străini în Irlanda a crescut anul acesta cu 14%, ajungând la nivelul record de opt milioane.

de Redactia Observator

la 30.12.2015 , 14:46

 Numărul sosirilor vizitatorilor străini în Irlanda a crescut anul acesta cu 14%, ajungând la nivelul record de opt milioane, în timp ce câștigurile anuale din turism vor depăși pentru prima dată șapte miliarde de euro, a anunțat miercuri Confederația Industriei Turismului Irlandez (ITIC), transmite RTE News.

Un număr record de turiști din Marea Britanie, SUA, Germania și Franța s-a înregistrat anul acesta în Irlanda, în timp ce sosirile vizitatorilor de pe piețele în curs de dezvoltare a urcat cu 13% în 2015.

Turiștii străini au cheltuit peste 4,1 miliarde de euro în acest an, un avans de 16% față de 2014. Companiile de feriboturi și cele aeriene au obținut încă 1,3 miliarde de euro datorită vizitatorilor străini, în timp ce veniturile din turismul intern au urcat cu 6%, la 1,6 miliarde de euro.

Articolul continuă după reclamă

Performanțele din turism au fost sprijinite de redresarea economiei mondiale, ratele favorabile de schimb și majorarea capacității de transport spre Irlanda, a apreciat șeful ITIC, Eoghan O'Mara Walsh.

Unul din cinci locuri de muncă create în Irlanda din 2011 se află în industria turismului, unde există peste 220.000 de angajați, a afirmat președintele ITIC, Paul Gallagher.

Pentru anul viitor, instituția se așteaptă la o creștere cu 5% a numărului de turiști străini, datorită avansului economiilor din Marea Britanie, SUA, Germania și Franța, precum și a aprecierii lirei sterline și dolarului față de euro.

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: www.loritour.it

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Veniturile din turism ar putea ajunge anul acesta la nivelul record de șapte miliarde de euro