Antena Meniu Search
x

Exclusiv Vestea cererii de arestare a ”Rechinului” face valuri în Mexic

Cazul Rechinul face valuri mari şi în străinătate. După ce DIICOT a cerut aseară arestarea românului care a speriat Mexicul, presa internaţională a reacţionat imediat. Reporterii Observator au oferit, din nou, în exclusivitate, informaţii care au ajuns în ţara unde Rechinul se află şi acum.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 27.02.2021, 22:31

Vezi și
  • Ancheta DIICOT se desfăşoară cu personajul principal în lipsă.
  • Florian Tudor, zis "Rechinul", a făcut mai multe declarații în exclusivitate pentru Observator.

Procurorii români au mai făcut un pas spre prinderea celui considerat liderul mafiei româneşti din Mexic. Ieri, DIICOT, a cerut arestarea în lipsă a celui supranumit "Rechinul". 

Observator a prezentat informaţia în exclusivitate, iar presa din Mexic şi-a luat informaţiile de la reporterii noştri, iar acestea au ajuns repede în majoritatea publicaţiilor importante de peste Ocean.

Jurnalist Mexic: ”Astăzi, Observator Antena 1 din România a făcut cunoscut faptul că procurorii specializaţi în combaterea crimei organizate au solicitat Tribunalului un ordin de arestare pe numele lui Florian Tudor”.

Bianca Iacob, reporter Observator: ”Există o investigaţie care a început în urmă cu trei ani. Acum, procurorii au făcut un pas important în anchetă. Dacă judecătorii vor considera că sunt probe şi că este necesară arestarea, atunci o să se emită ordinul. Nu este definitivă decizia, dar este executorie. Şi atunci autorităţile din Mexic ar trebui să-l reţină”.

Şapte capete de acuzare are Florian Tudor în dosar. Grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de şantaj şi instigare la tentativă de omor. 

”Rechinul” a spus pentru Observator că se aştepta la asta

De la 10.000 de km distanţă, "Rechinul" a transmis, pentru Observator, că se aştepta la o asemenea decizie, dar că nu are de gând să fugă pentru că se consideră nevinovat.

Florian Tudor, zis "Rechinul": ”Dacă mă găsesc vinovat la Tribunal, o să plătesc. Nu am de gând să mă ascund”.

În timp ce în România ancheta avansează, peste Ocean, numele românului a ajuns până la cel mai înalt nivel. Florian Tudor a cerut audienţă preşedintelui pentru a-i prezenta probe şi înregistrări, iar acesta a fost de acord ca cineva din cabinetul lui să-l primească.

Robert Bică, avocat: ”Până acum nu a zis nimic, dar acum de 3-4 zile asta face. Poate fi un mesaj ascuns. Dă o listă întreagă de nume de politicieni de poliţişti procurori la cel mai înalt nivel”.

Bianca Iacob, reporter Observator: ”Vom vedea ce se va întâmpla. Şi noi, în România, am văzut declaraţiile preşedintelui, preşedintele Mexicului care a spus că Florian Tudor o să vorbească cu cineva din Guvern pentru a vedea ce probleme are şi ce se va întâmpla cu el acolo”.

Decizia definitivă de plasare în arest a "Rechinului" o va da Curtea de Apel Bucureşti. Mandatul va trebui pus în executare de autorităţile din Mexic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Vestea cererii de arestare a ”Rechinului” face valuri în Mexic