Antena Meniu Search
x

Exclusiv ”Rechinul”, inculpat în lipsă. Aflat la 10.000 de kilometri depărtare, Florian Tudor a declarat pentru Observator că se aşteaptă să fie arestat

Cel mai temut român din Mexic va fi trimis în judecată în România. Rechinul e de astăzi inculpat, dar procurorii DIICOT l-au aşteptat degeaba la audieri. Aflat la 10 mii de kilometri, în Cancun, liderul de pe Riviera Maya a declarat pentru Observator că se aşteaptă să fie arestat.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 25.02.2021, 23:28

Vezi și

Şapte capete de acuzare, patru ani de investigaţii şi deocamdată niciun vinovat. Ancheta DIICOT se desfăşoară cu personajul principal în lipsă. Niciodată audiat în România, Rechinul n-a venit nici astăzi în faţa procurorilor români.

Robert Bică, avocat: ”Nu e în ţară, se află în Mexic, unde are un copil în îngrijire, cu probleme mari de sănătate”.

Florian Tudor a transmis prin avocat că îşi doreşte să fie audiat, însă de la distanţă. Autorităţile au trimis deja o cerere în Mexic, însă autorităţile de acolo nu au dat nici până acum un răspuns.

Răspunsuri a dat în exclusivitate pentru Observator chiar cel supranumit El Tiburon, Rechinul.

Florian Tudor "Rechinul": ”Tot ce se întâmplă rău în Mexic şi în America Latină, totul îmi aruncă mie în spate”.

Florian Tudor, acuzații grave la adresa anchetatorilor mexicani

Originar din Craiova, Florian Tudor este considerat liderul grupării Riviera Maya - o reţea care clonează carduri în cea mai populară destinaţie din Mexic şi care s-a extins în 15 ţări. Anchetat şi-n România şi peste Ocean, Rechinul a început un război împotriva procurorilor, pe care îi acuză inclusiv de furt şi de tortură.

Florian Tudor "Rechinul": ”Sunt procurorii mexicani care împreună cu alţi ofiţeri de poliţie mexicani mi-au torturat familia”.

Peste două milioane şi jumătate de dolari susţine Rechinul că i-ar fi dispărut din casa din Cancun, după o percheziţie din urmă cu trei ani.

Corina Matlinschi, reporter Observator: ”Cu ce se ocupă Florian Tudor în Mexic de are aceşti bani?” 

Robert Bică, avocat: ”Afaceri imobiliare. Construieşte blocuri pe plajă. Are! Are afaceri!”

”Rechinul” are o avere de sute de milioane de dolari

Averea lui, estimată iniţial la peste 100 de milioane de dolari, ar fi de fapt cu mult mai mare. A ridicat un imperiu imobiliar şi-n Mexic, şi-n Craiova, unde ar fi construit mai multe blocuri de locuinţe.

În Cancun, trăieşte într-o casă împânzită de camere de supraveghere şi păzită ca în filme.

În 24 de ore, gruparea lui Rechinul a furat 150 de milioane de pesos. Adică peste 7 milioane de dolari în doar o zi. Anchetatorii mexicani vorbesc despre afaceri ilegale de aproape 250 de milioane de dolari pe an, numai peste ocean. 

O parte din avere şi-ar fi ascuns-o în Craiova - unde anchetatorii au găsit la ultimele percheziţii mai multe arme, bani şi carduri îngropate în pământ.

Florian Tudor "Rechinul": ”Dacă mă găsesc vinovat la Tribunal o să plătesc. Nu am de gând să mă ascund”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » ”Rechinul”, inculpat în lipsă. Aflat la 10.000 de kilometri depărtare, Florian Tudor a declarat pentru Observator că se aşteaptă să fie arestat