Antena Meniu Search
x

Video Viaţa plină de drame a artistei Sinead O'Connor. Abuzată în moduri greu de imaginat de propria mamă, s-a luptat ani de zile cu problemele psihice

Celebra cântăreaţă Sinead O'Connor s-a stins din viaţă la 56 de ani. Lumea întreagă o ştia ca pe irlandeza nonconformistă, cu o voce inconfundabilă. Dar puţină lume ştia că în spatele cortinei artista se lupta cu probleme psihice grave şi multe drame. Anul trecut fiul ei de 17 ani s-a sinucis. Iar de atunci artista nu şi-a mai dorit altceva decât să îl urmeze. 

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 21:59

Vezi și

E melodia care va marca pentru totdeauna anii 90. Şi care va face din Sinead O'Connor, irlandeza excentrică, cu părul ras şi privire pătrunzătoare, o legendă. Mai târziu recunoştea că în acest videoclip a plâns cu adevărat. Lacrima era pentru mama ei care a pierit într-un accident de maşină când artista avea 18 ani. Mamă despre care a povestit că ar fi abuzat-o în moduri greu de imaginat.

Întreaga ei viaţă a fost un şir de drame şi controverse. 

În 1991, la 24 de ani şi în apogeul carierei, a şocat lumea anunţând că a devenit preot. Apoi a boicotat ceremonia Grammy şi a refuzat premiul pentru cel mai bun album. În 1992, invitată în celebrul show Saturday Night Live, a protestat faţă de abuzurile sexuale asupra copiilor în Biserica Catolică.

În 2016, mai multe persoane au crezut că artista a dispărut 

Pe acelaşi subiect

După acest incident a fost interzisă la NBC. În 2016, a intrat într-un con de umbră. Jurnaliştii americani chiar au dat-o dispărută. S-a crezut multă vreme că s-a sinucis. Când a revenit, a recunoscut că suferă de tulburare bipolară.

"Cred că ceea ce m-a făcut să mă întorc cu adevărat e legat de motivul pentru care am plecat pentru o vreme. Mi-a fost puțin greu să suport prejudecățile care existau despre mine", declarase artista.

Moarte fiului ei, cea mai mare durere

Cea mai grea lovitură avea să vină anul trecut, în ianuarie. Cel mai mic dintre cei patru copii ai săi, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis. "De atunci trăiesc ca o creatură nocturnă, ca un strigoi. El a fost dragostea vieţii mele, lumina sufletului meu. Sunt pierdută fără el". În zilele ce au urmat, artista şi-a pus sufletul pe tavă. Şi le-a mărturisit fanilor săi, în postări extrem de emoţionante, că se gândeşte serios să îşi urmeze copilul pierdut. 

David Browne, senior editor Rolling Stone: Era clar o persoană foarte tulburată. Am văzut asta mai târziu. A avut tot felul de videoclipuri pe conturile ei în care a avut crize și plânge. 

Acum câteva zile, în ultima sa postare pe Twitter, Sinead era uşor incoerentă şi tristă. Aseară a fost gasită moartă în apartamentul ei din Londra. Familia a dat vestea, fără a menţiona şi cauza morţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Viaţa plină de drame a artistei Sinead O'Connor. Abuzată în moduri greu de imaginat de propria mamă, s-a luptat ani de zile cu problemele psihice