Antena Meniu Search
x

Video Vicepreședintele Comisiei Europene transmite că cine doreşte să circule prin Europa şi nu are certificat digital, "mai bine să nu pornească la drum"

Vaccinarea în masă a adus relaxarea în Marea Britanie. Numărul de infectări şi decese a scăzut spectaculos, aşa că mai multe restricţii au fost ridicate. Şi în Spania turiştii sunt din nou acceptaţi. Comisia Europeană transmite că până la vară, certificatul digital care atestă că suntem imuni sau neinfectaţi ar trebui să fie gata. Iar în lipsa lui să nu ne facem planuri.

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 14:07

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Campionii Europei la vaccinare, britanicii au savurat prima gură de libertate după luni de zile de restricţii aspre. Ieri a fost cea mai caldă zi de martie din ultima jumătate de secol, aşa că plajele au fost pline de oameni. 

Localnici: Doar să ieşim afară, să ne bucurăm de puţin spaţiu, cred, când lucrezi, mănânci, dormi, faci de toate în acelaşi spaţiu. Să stai cu ochii într-un ecran atât timp. Este drăguţ să iei o gură de aer, să fii afară, să fii alături de comunitate, alături de un grup, cred că aceste lucruri ajută. 

Britanicii îşi permit să se relaxeze. Rata infecţiilor a scăzut cu o treime în ultima lună. Luni, au avut aproximativ 4600 de cazuri noi, cu 1,600 mai puţine decât ţara noastră. Tot luni, Regatul a raportat doar 23 de morţi. Niciunul dintre ei în Londra. 

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Vaccinarea vârstnicilor şi a celor vulnerabili ne-a ajutat să scădem rata spitalizărilor şi deceselor. 

Pe acelaşi subiect

Franța, situație gravă în secțiile ATI

Situaţia cea mai gravă este acum în Hexagon, unde peste 33.000 de oameni internaţi în spitatele, 5.000 numai la Terapie Intensivă, un record pentru ultima jumătate de an. 

Stephane Gaudry, specialist reanimare: La un moment dat, când nu vom avea locuri pentru toţi cei care au nevoie de reanimare, va trebui să alegem pacienţii care pot beneficia cel mai mult de această terapie. Asta se numeşte triaj. 

Francezii şi germanii resimt din greu efectele valului trei. Turiştii de aici, însă, pot călători de acum înainte în Spania, unde s-a redeschis turismul pentru cei ce prezintă un test COVID negativ. 

Vicepreşedintele Comisiei Europene speră ca certificatul digital unic la nivel european, prin care se face dovada vaccinării, a testului negativ sau a unei infecţii anterioare să fie gata până la finalul lunii mai. Fără acesta, a declarat el, ar trebui să nu ne facem planuri de călătorie, la vară. 

''Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are nimic din toate acestea, mai bine să nu pornească la drum'', a indicat marţi vicepreşedintele Comisiei Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Vicepreședintele Comisiei Europene transmite că cine doreşte să circule prin Europa şi nu are certificat digital, "mai bine să nu pornească la drum"