Antena Meniu Search
x

Cine ar putea petrece vacanţa în Grecia în vara 2021. La ce condiţii de călătorie se gândesc autoritățile elene în contextul pandemiei Covid-19

Românii şi-ar putea petrece vacanţa de vară, în Grecia în acest an, însă trebuie să respecte anumite condiţii pentru a putea intra în ţară. Oficialii eleni speră să-și redeschidă granițele pentru turişti, dar se aşteaptă ca fiecare turist să fie vaccinat, să prezinte un test COVID negativ și dovada că au dezvoltat anticorpi anti-SARS-CoV-2.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.03.2021, 22:58

Grecia
Cine ar putea petrece vacanţa în Grecia în vara 2021 - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Când se deschide sezonul turistic în Grecia

Ministerul Turismului, Haris Theoharis, speră ca sezonul turistic să poată fi deschis în Grecia în viitorul apropiat. Oficialul elen a făcut anunțul în cadrul târgului de turism IBT Berlin. Turiştii trebuie să facă însă dovada vaccinării, a anticorpilor prezenţi în organism ori trebuie să prezinte un test Covid negativ.

"Ne propunem să deschidem sezonul turistic începând cu data de 14 mai, cu reguli clare și protocoale actualizate. Până atunci, vom ridica treptat restricțiile dacă condițiile o permit”, a declarat Theoharis.

Atena este într-o cursă contra cronometru pentru a porni un sector considerat vital pentru economia națiunii și susține introducerea unui pașaport de vaccinare la nivelul UE pentru reluarea călătoriilor și salvarea industriei turismului. Vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat că acest pașaport digital ar putea fi gata până la vară, însă Ursula von der Leyen, președintele Comisiei, a avertizat despre posibilele pericole legale și tehnice, în urma introducerii acestui document.

Condiții de călătorie pentru Grecia în vara lui 2021

„Grecia este pregătită cu un protocol complet pentru vara anului 2021. Turiştii vor fi bineveniţi dacă se vaccinează înaintea călătoriei, sau au anticorpi sau prezintă un test PCR negativ" a declarat ministrul turismului, Haris Theoharis.

De asemenea, autoritățile vor acorda prioritate vaccinării persoanelor care lucrează în sistemul hotelier, după ce persoanele vulnerabile vor fi imunizate. De asemenea, ministrul impune testarea frecventă a angajaţilor din sectorul Horeca.

Guvernul grec a declarat că intenționează ca în acest an să atragă cel puțin 50% din cele 31,3 milioane de persoane care au vizitat Grecia înainte de pandemie. Astfel, turiștii din Marea Britanie se numără printre cei curtați de Atena, statul fiind chiar lăudat de oficialii eleni pentru desfăşurarea campaniei de vaccinare. În acelaşi timp, teritoriul elen este şi el unul dintre cele mai populare destinații de vară pentru turiștii din UK, britanicii facând de obicei peste trei milioane de vizite în țară în fiecare an, potrivit Biroului pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare.

Sectorul turistic grec generează 20% din Produsul Intern Brut al Greciei și angajează una din cinci persoane din țară. Ministrul de finanțe Christos Staikouras a declarat că scenariul de bază al executivului vizează redeschiderea economiei începând cu 22 martie: „Două săptămâni de lockdown au costat 1,2 miliarde de euro în cheltuieli publice și taxe pierdute”.

Grecia, care a înregistrat 6.758 de decese în urma infectării cu Sars-Cov 2 şi a fost obligată să extindă măsurle de carantină în mai multe părți ale țării, inclusiv în zona metropolitană din Atena până pe 16 martie, dar Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Atena, afirmă că există motive de speranță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cine ar putea petrece vacanţa în Grecia în vara 2021. La ce condiţii de călătorie se gândesc autoritățile elene în contextul pandemiei Covid-19