Antena Meniu Search
x

Victoria lui Joe Biden în alegerile din SUA ar putea însemna ridicarea vizelor pentru români. VIDEO

Este un an al recordurilor la vot în SUA. Şi multe îl vizează pe Joe Biden. Dacă va ajunge la Casa Albă, democratul va fi cel mai în vârstă preşedinte american din istorie, dar şi cel mai votat. Peste 71 de milioane de americani l-au ales.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.11.2020, 20:00

Vezi și
  • Joe Biden venea pentru a treia oară în România în nici 15 ani.
  • A venit să vorbească despre importanţa scutului antirachetă de la Deveselu.

Pentru români, victoria candidatului democrat ar putea însemna împlinirea unui vis mai vechi: o Americă fără vize.

Anul era 2014, iar Joe Biden venea pentru a treia oară în România în nici 15 ani. Era vicepreşedinte al lui Barack Obama şi a venit să vorbească despre importanţa scutului antirachetă de la Deveselu. Ridicarea vizelor pentru români a fost încă una dintre principalele teme ale discuţiilor. Un vis pe care românii îl aşteaptă deja de treizeci de ani.

Joe Biden: Am ajuns să cunosc şi să apreciez această frumoasă ţară. Am fost aici de mai multe ori, i-am cunoscut, cred, pe toţi liderii voştri. Chiar am pledat pentru intrarea mai rapidă a României în NATO când eram senator american.

Dacă va ajunge la Casa Albă, Joe Biden poate răsturna politica imigraţiei implementată de Donald Trump, iar Statele Unite pot deveni mai înţelegătoare cu aliaţii lor. Ca să obţinem, însă, ridicarea vizelor, nu e suficient să avem în Joe Biden un susţinător. Majoritatea din Congresul SUA trebuie să fie şi ea de acord. Şi acolo e o luptă în aceste zile.

Dănuț Moraru, român stabilit în Seattle: Joe Biden. Este cunoscut ca un bun negociator cu oponenții politici ca să împingă lucrurile înainte.

Oana Preda, Detroit, Michigan: A spus că vrea să se concentreze pe zonele care nu sunt așa dezvoltate și că vrea să ridice nivelul de trai al omului. Cu asta m-a câștigat pe mine.

România nu îi este străină nici fiului lui Joe Biden. Hunter a fost în România în urmă cu trei ani. Voia să investească, alături de o companie chineză, în domeniul energiei. Afacerea, în care a fost vehiculat şi numele controversatului om de afaceri Puiu Popoviciu, nu s-ar fi materializat. Chiar şi aşa, a devenit armă politică în mâna republicanilor.

Mark Meadows, şef cabinet Casa Albă: O parte din banii care par să ajungă la familia Biden din afara țării, vin din România, Ucraina, China, adică cele trei țări în care Joe Biden a fost trimis special

Democratul care ar putea deveni cel de-al 46 lea preşedinte american şi-a dedicat întreaga viaţa politicii. A ajuns senator la 30 de ani, vârsta minimă admisă. Împlinirea profesională a venit, însă, la pachet cu mai multe tragedii personale.

În ajunul Crăciunului din 1972 şi-a pierdut soţia şi fiica de doar un an, într-un accident rutier. În 2015, Bo, fiul său cel mare, a fost răpus de cancer. Actuala soţie, Jill Biden, este profesoară. Sunt împreună de 43 ani.

Joe Biden, candidat democrat la preşedinţia SUA: Știu cât de rea, nemiloasă și incorectă poate să fie viața uneori.

Programul electoral al lui Joe Biden include, printre altele, dublarea salariului minim de la 7,5 la 15 dolari pe oră până în 2026 şi anularea pedepsei cu moartea. Biden mai promite şi că Statele Unite se vor implica din nou în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Victoria lui Joe Biden în alegerile din SUA ar putea însemna ridicarea vizelor pentru români. VIDEO