Antena Meniu Search
x

Victorie uriașă pentru trupele ucrainene: Magomed Tushaev, mână dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, ucis în luptă. Convoi de 56 de tancuri, distrus lângă Kiev

Generalul Magomed Tushaev, unul dintre liderii trupelor cecene trimise de Vladimir Putin să susțină armata rusă în demersul de a cuceri Kievul a fost ucis de forțele speciale ucrainene în zona aeroportului Gostomel, din apropierea Kievului, informează Interfax, care citează un comunicat al Ministerului Apărării din Ucraina.

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 17:15

Victorie uriașă pentru trupele ucrainene: Magomed Tushaev, mână dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, ucis în luptă. Convoi de 56 de tancuri, distrus lângă Kiev
- Profimedia

Trupele ucrainene au învins, sâmbătă, o unitate specială a Gărzii Ruse din Cecenia. Această informație a fost confirmată pentru Interfax de către Ministerul Apărării al Ucraine, care precizează că, în timpul luptelor, generalul Magomed Tushaev, comandantul regimentului 141 motorizat al Gărzii Naționale Cecene și mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, a fost ucis. Acest lucru a fost confirmat de un luptător capturat din această unitate, informează sursa citată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Acum câteva ore, trupele ucrainene de elită SpetzNaz "Alfa" l-au eliminat pe comandantul de top al forțelor cecene, generalul Magomed Tushaev, și întregul său regiment de "kadyrovtsi", care au aterizat în zona Gostomel lângă Kiev. Confirmat. Mai multe detalii în curând", a scris pe Twitter și Victor Kovalenko, jurnalist specializat în Ucraina.

Cecenii au negat informația și au spus că vor veni cu dovezi, însă până acum acestea nu au apărut. 

Pe acelaşi subiect

Armata de "măcelari" ceceni a lui Kadîrov a pornit vineri spre Ucraina

Liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, i-a transmis președintelui Ucrainei să-i ceară iertare lui Vladimir Putin. Potrivit NEXTA, mii de militari ceceni au fost trimiși în Ucraina. De asemenea, de vineri, pe rețelele sociale au apărut imagini cu convoaiele formate din vehicule militare care părăsesc orașul Groznîi.

De asemenea, media de stat din Cecenia a transmis că Ramzan Kadîrov, aliatul cheie al Moscovei, a vizitat trupele cecene din Ucraina. 

Cine este Ramzan Kadîrov

Ramzan Kadîrov, care cândva a luptat împotriva Moscovei, este acum un aliat-cheie al președintelui Vladimir Putin și este considerat unul dintre cei mai de temut oameni din Rusia. Kadîrov a impus legea islamică - în propria sa interpretare - în regiunea cecenă și este renumit pentru abuzuri și nerespectarea drepturilor omului.

Ramzan Kadîrov controlează Cecenia, republică din sudul Federației Ruse, care cândva a dat mari bătăi de cap Moscovei din cauza ambițiilor de independență, ca pe propriul domeniu personal, potrivit Europa Liberă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Victorie uriașă pentru trupele ucrainene: Magomed Tushaev, mână dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, ucis în luptă. Convoi de 56 de tancuri, distrus lângă Kiev