Antena Meniu Search
x

(VIDEO) Lupte CRÂNCENE! Armata ucraineană, ÎNCERCUITĂ în Ilovaisk

Teroriștii proruși din estul Ucrainei au preluat controlul orașului Ilovaisk, nod de cale ferată și prin urmare un important punct strategic

Teroriștii proruși din estul Ucrainei au preluat controlul orașului Ilovaisk, nod de cale ferată și prin urmare un important punct strategic

Informația nu este confirmată și din surse ucrainene, dar comandantul batalionului Donbas (format din voluntari ucrainieni) Semyon Semenchenko a anunțat că mai multe unități ucrainiene au fost încercuite în localitate, conform Deschide.md.

În urma a trei atacuri, localitățile Starobeshevo și Kuteinikovo au fost blocate. În cele din urmă, un alt grup s-a retras și toate forțele au fost încercuite, a postat Semenchenko pe o rețea de socializare.

Trupele din Ilovaisk includ batalionul Donbas al Gărzii Naționale (voluntari), batalioanele Dnepr, Kherson, Svityaz și Mirotvorets ale ministerului de Interne, precum și o unitate mixtă compusă din elemente ale Brigăzilor 93 și 17 ale Armatei naționale.

Potrivit luptătorilor teroriști citați de agențiile proruse, în incercuire ar fi căzut 7.000 de militari și 400 de piese de artilerie.

Ilovaisk este o localitate cu 16.000 de locuitori, situat în sud-estul orașului Donețk și este un important nod de cale ferată. În ultimele săptămâni, teroriștii și armata ucrainiană au dus lupte grele pentru a deţine controlul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » (VIDEO) Lupte CRÂNCENE! Armata ucraineană, ÎNCERCUITĂ în Ilovaisk