Antena Meniu Search
x

VIDEO. O femeie afgană care a fugit în India plânge pe aeroport: "Nu pot să cred că lumea a abandonat Afganistanul. Prietenii noştri vor fi omorâţi”

Străzile oraşului Kabul sunt pustii, la o zi după ce talibanii au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului şi au declarat victoria în faţa forţelor guvernamentale care au fost instruite de americani timp de 20 de ani.

de Redactia Observator

la 16.08.2021, 18:03

După retragerea trupelor NATO, în câteva săptămâni talibanii au recucerit întreaga ţară, duminică preluând controlul asupra palatului prezidenţial. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara, anunţând că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. Aparent, el se află în Tadjikistan, potrivit News.ro. 

"Nu pot să cred că lumea a abandonat Afganistanul. Prietenii noştri vor fi omorâţi. Talibanii îi vor omorâ. Femeile din ţara noastră nu vor mai avea niciun drept. Asta-i tot!", a declarat în lacrimi, o afgană ajunsă pe aeroportul Delhi, din India.

Afganii părăsesc cu orice preţ capitala Kabul

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Localnicii spun că birourile Guvernului sunt goale, la fel şi cartierul ambasadelor, aflat în apropierea aeroportului, diplomaţii şi familiilor lor fiind evacuaţi din ţară. Personalul ambasadelor Chinei şi Rusiei rămân pe loc, pentru moment. „Sunt în stare de şoc. Intrarea talibanilor m-a speriat, dar faptul că preşedintele Ghani ne-a lăsat în situaţia asta a fost mai rău”, a declarat pentru Reuters proprietarul unui magazin.

Multe magazine şi localuri din centrul oraşului au fost închise. Proprietarii spun că au luat această decizie pentru a-şi proteja bunurile. Mii de oameni stau la cozi în faţa băncilor pentru a-şi retrage economiile şi fac provizii, speriaţi de ce le va oferi viitorul. Pe lângă toate acestea, există temeri întemeiate că femeile nu vor avea nici măcar drepturile de care beneficiau până acum, între care cel la educaţie. Talibanii au spus că oamenii vor putea să îşi reia activităţile obişnuite curând şi unul dintre lideri a declarat pentru Reuters că „viaţa normală va continua într-un mod mult mai bun”.

Talibanii au acoperit cu vopsea vitrinele saloanelor de înfrumuseţare în care apăreau femei care nu aveau faţa acoperită

Twitter Lotfullah Najafizada

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Stiri externe » VIDEO. O femeie afgană care a fugit în India plânge pe aeroport: "Nu pot să cred că lumea a abandonat Afganistanul. Prietenii noştri vor fi omorâţi”