Antena Meniu Search
x

Viktor Orban: Politica de sancţiuni a UE nu şi-a îndeplinit scopul și "ar putea avea consecinţe tragice pentru Ungaria"

Extinderea sancţiunilor Uniunii Europene asupra gazului rusesc şi energiei nucleare "ar avea consecinţe tragice pentru Ungaria" şi guvernul lucrează pentru a obţine scutire de la orice astfel de decizii, a declarat prim-ministrul Viktor Orban vineri postului public Kossuth Radio,

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 14:55

Viktor Orban, premierul Ungariei
Viktor Orban a declarat că sancțiunile impuse Rusiei "ar avea consecinţe tragice pentru Ungaria" - Profimedia

La începutul războiului, Uniunea Europeană spera să încheie războiul prin sancţiuni sau măcar să faciliteze acest obiectiv, dar ele "nu ne-au adus cu niciun centimetru mai aproape" de sfârşitul conflictului, a spus Orban în interviu.

"Ne confruntăm cu o iarnă grea", cu situaţia din Ucraina devenind mai tot mai dificilă, a declarat Orban. Între timp, deşi Rusia a suferit pierderi, veniturile ei din energie sunt în creştere şi astfel "politica de sancţiuni nu şi-a îndeplinit scopul", a notat el.

Ungaria, scutită de embargoul asupra petrolului rusesc

În timp ce Ungaria a obţinut o scutire de la restricţia privind ţiţeiul ce va intra în vigoare la 5 decembrie şi are astfel acces lapetrolul necesar ţării, ea nu se poate desprinde singură de efectele sancţiunilor asupra preţurilor, a mai spus Orban.

Ungaria până acum "şi-a atins întotdeauna obiectivele naţionale" în negocierile privind sancţiunile "şi astfel avem speranţe când intrăm în următoarea rundă de dezbateri privind cel de-al 9-lea pachet" de sancţiuni împotriva Rusiei. În acelaşi timp, guvernul trebuie să lupte împotriva "presiunii constante" pentru "a ne proteja interesele", a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Viktor Orban: Politica de sancţiuni a UE nu şi-a îndeplinit scopul și "ar putea avea consecinţe tragice pentru Ungaria"