Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vila lui Messi din Ibiza, vandalizată de activiştii de mediu. Cât a costat locuinţa cu spa, saună şi cinematograf

Activiştii din cadrul grupului "Futuro Vegetal" au aruncat cu vopsea neagră şi roşie pe faţada unei vile de lux aparţinând lui Lionel Messi din Ibiza. Acţiunea a fost prezentată, marţi, ca o critică la adresa "responsabilităţii bogaţilor" pentru criza climatică.

de Redactia Observator

la 06.08.2024 , 15:28

Vila lui Messi din Ibiza, vandalizată de activiştii de mediu
Vila lui Messi din Ibiza, vandalizată de activiştii de mediu - Profimedia

Într-o înregistrare video făcută publică, doi activişti sunt filmaţi în timp ce vandalizează faţada albă a casei situate în apropiere de golfuleţul Cala Tarida, pe coasta de vest a insulei Ibiza, ţinând un banner pe care scrie "Ajută planeta, mănâncă-i pe bogaţi, scapă de poliţie".

Activiştii de mediu au vandalizat casa

Într-un comunicat de presă, colectivul, ai cărui activişti au vandalizat un tablou al lui Goya din muzeul Prado din Madrid în noiembrie 2022, a declarat că doreşte să atragă atenţia asupra "responsabilităţii bogaţilor pentru criza climatică", vizând vila "ilegală" a lui Messi.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Futuro Vegetal citează un raport Oxfam din 2023, care afirmă că 1% dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă emit la fel de multe gaze cu efect de seră ca două treimi din populaţiile cele mai sărace.

Messi a cumpărat vila din Ibiza în 2022

Lionel Messi, care joacă în prezent la Inter Miami, în Statele Unite, a cumpărat vila, care include un spa cu saună şi un cinematograf, pentru aproximativ 11 milioane de euro în 2022, potrivit presei spaniole. Însă el nu a reuşit încă să obţină un document eliberat de autorităţile locale pentru a se asigura că reşedinţa poate fi ocupată, deoarece mai multe camere au fost construite pe proprietate fără autorizaţii, potrivit presei spaniole.

Futuro Vegetal a organizat deja zeci de acţiuni în Spania.

În plus faţă de acţiunea de la Prado din 2022, ei au stropit cu ulei cuşca de sticlă a unei replici a unei mumii de la Muzeul Egiptean din Barcelona şi au întrerupt pentru scurt timp un meci de tenis din Cupa Davis la Malaga. De asemenea, în Ibiza, activiştii au stropit cu vopsea un iaht despre care se crede că aparţine moştenitoarei firmei americane Walmart.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Vila lui Messi din Ibiza, vandalizată de activiştii de mediu. Cât a costat locuinţa cu spa, saună şi cinematograf