Antena Meniu Search
x

Violențe în mai multe orașe din Franța, după calificarea echipei în finală Cupei Mondiale. Un adolescent a murit în Montpellier

A plouat cu torţe, petarde şi fumigene pe străzi, în mai multe oraşe din Franţa, după calificarea naţionalei în finala Campionatului Mondial din Qatar. Jandarmii i-au potolit cu greu pe suporterii francezi şi marocani. În Lyon, Nice şi Paris au fost şi zeci de arestări, iar în Montpellier un adolescent a murit după ce o maşină a intrat cu viteză în mulţime. Confruntări cu forţele de ordine au avut loc şi la Bruxelles, unde trăiesc foarte mulţi marocani. 

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 20:46

Vezi și

A fost haos pe străzile din mai multe oraşe din Franţa, după calificarea cocoşilor galici în finală. Pe străzile din Paris a plouat cu torţe şi fumigene. Mii de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a restabili ordinea. Peste o sută de oameni au fost arestaţi. Între ei, 40 de militanţi ai extremei drepte, unii dintre ei înarmaţi, opriţi în timp ce se îndreptau spre Champs Elysees pentru a se răfui cu marocanii.

Situaţia a fost mai gravă în provincie şi mai ales la Lyon

Francezii au ţinut să-i avertizeze şi pe viitorii adversari. Situaţia a fost mai gravă în provincie şi mai ales la Lyon, unde violenţele au stricat, pur şi simplu, petrecerea din cea mai mare piaţă a oraşului. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi a evacuat piaţa, deoarece confruntările riscau să ia amploare. Potrivit prefecturii locale, şi aici totul a pornit de la extremişti care hărţuiau persoanele de origine arabă aflate în zonă.

Tulburări s-au produs şi la Nisa, dar forţele de ordine le-au pus repede capăt. Nouă persoane au fost arestate. Dar tot în sudul Franţei, la Montpellier, s-a produs un incident deosebit de grav: un adolescent de 14 ani şi-a pierdut viaţa, iar alte persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat în plin în mulţime.

Şi poliţiştii din Bruxelles au avut mult de lucru. Au intervenit cu tunuri de apă, pentru a dispersa un grup de suporteri ai Marocului care au lansat artificii şi au aprins focuri în plină stradă. În acest timp, în Qatar, preşedintele Emmanuel Macron, după ce a asistat la meci, a elogiat echipa ţării sale, dar a ţinut să-i felicite şi pe adversari.

Franţa va juca duminică finala, iar cu o zi înainte, Marocul va întâlni Croaţia în finala mică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Violențe în mai multe orașe din Franța, după calificarea echipei în finală Cupei Mondiale. Un adolescent a murit în Montpellier