Antena Meniu Search
x

Virus descoperit recent în Alaska: un bărbat a murit. Specialiștii spun că se înrudește cu variola

Un nou virus a fost descoperit în Alaska. Specialiștii din domeniul sănătății spun că "Alaskapox" se înrudește cu variola și varicela și poate fi fatal. Un bărbat în vârstă a fost răpus de virus, după ce a petrecut mai multe luni în spital.

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 17:37

Virus descoperit recent în Alaska: un bărbat a murit. Specialiștii spun că se înrudește cu variola
Virus descoperit recent în Alaska: un bărbat a murit. Specialiștii spun că se înrudește cu variola - Profimedia

Un bătrân a murit din cauza variolei din Alaska, primul deces înregistrat din cauza virusului recent descoperit, au declarat oficialii din domeniul sănătății.

Simptomele virusului Alaskapox

Bărbatul a fost internat în spital în noiembrie anul trecut și a murit la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit The Guardian. El urma un tratament pentru cancer și avea un sistem imunitar slăbit din cauza medicamentelor.

Alaskapox, virusul cunoscut și sub numele de AKPV, este legat de variolă, variola bovină și mpox, au spus oficialii din domeniul sănătății. Simptomele pot include o erupție cutanată, ganglioni limfatici umflați și dureri articulare sau musculare.

Pe acelaşi subiect

Virusul s-ar putea transmite de la animale la oameni

Doar șase cazuri de virus au fost raportate oficialilor din domeniul sănătății din Alaska de la primul din 2015. Toți oamenii implicați locuiau în zona Fairbanks, la mai mult de 483 km (300 mile) de Peninsula Kenai.

Nu este clar cum se transmite AKPV, dar cercetătorii spun că poate fi transmis de la animale la oameni. 

Bărbatul care a murit spunea că a avut grijă de o pisică fără stăpân. Pisica a fost testată negativ pentru virus, dar „a vânat în mod regulat mamifere mici și a zgâriat frecvent pacientul”, se spune în buletin. Astfel, este posibil ca pisica să fi avut virusul pe gheare când l-a zgâriat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Virus descoperit recent în Alaska: un bărbat a murit. Specialiștii spun că se înrudește cu variola