Antena Meniu Search
x

Vizita lui Xi Jinping în Hong Kong, în pericol după ce doi oficiali de top au fost diagnosticați cu Covid-19. Se împlinesc 25 de la trecerea orașului sub controlul Chinei

Doi oficiali de top din Hong Kong au fost testați pozitiv pentru Covid-19, ceea ce ar putea spulbera orice perspectivă a unei participări din partea lui Xi Jinping săptămâna viitoare la evenimentele care marchează cea de-a 25-a aniversare a revenirii orașului sub controlul Chinei, notează CNN.

de Redactia Observator

la 24.06.2022, 10:22

Oficialii chinezi au luat măsuri dure pentru a se asigura că nu vor suferi de Covid-19.
Xi Jinping ar putea lipsi de la festivitățile dedicate revenirii orașului Hong Kons sub controlul Chinei - Profimedia

Secretarul pentru afaceri constituționale și continentale, Eric Tsang, și directorul Biroului Executiv Eric Chan, au fost testați pozitiv și acum sunt izolați, a declarat joi un comunicat al autorităților din Hong Kong. Acest diagnostic ar putea duce la o absență a lui Xi Jinping  de la festivitățile programate pe 1 iulie și pune la îndoială eficiența măsurilor de siguranță sanitară pe care oficialii orașului ar fi trebuit să le respecte.

Oficialii chinezi iau măsuri drastice pentru a evita Covid-19

Pe măsură ce China își menține abordarea dură față de pandemia Covid-19 oficialii i-au măsuri drastice pentru a nu se îmbolnăvi. Xi nu a părăsit zona continentală de la izbucnirea de mai bine de doi ani. În prezent, chiar dacă participarea liderului de la Beijing rămâne un secret bine păzit, guvernul din Hong Kong a început să se pregătească pentru sosirea lideri din restul țării.

Persoanele aflate la vârful guvernului din Hong Kong au început joia trecută să respecte o serie de măsuri drastice prin care încearcă să evite cazurile de Covid-19. Astfel, ei au fost forțați să își petreacă timpul doar la muncă și acasă, călătorind între acestea cu vehicule private.

"Dl Tsang și dl Chan au mers la muncă ultima dată pe 22 iunie, respectiv, la 20 iunie. Ei purtau măști și au respectat măsurile relevante de prevenire a bolilor la locul de muncă, inclusiv teste rapide de antigen efectuate zilnic cu rezultate negative obținute. Nu au un istoric recent de călătorii", se arată în comunicatul guvernului.

Speculațiile legate de viața politică din Hong Kong indică faptul că Eric Chan ar putea deveni al doilea om din conducerea orașului, asta în timp ce, în timpul festivităților de pe 1 iulie, un alt politician influent, John Lee, ar putea prelua conducerea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Vizita lui Xi Jinping în Hong Kong, în pericol după ce doi oficiali de top au fost diagnosticați cu Covid-19. Se împlinesc 25 de la trecerea orașului sub controlul Chinei