Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin a discutat cu Barack Obama despre criza din Ucraina şi despre Transnistria

Într-o discuţie telefonică, Vladimir Putin a vorbit cu, Barack Obama, despre criza din Ucraina şi despre situaţia din regiunea separatistă Transnistria.

 De asemenea, preşedintele rus i-a atras atenţia lui Obama asupra situaţiei din Ucraina, unde, potrivit liderului rus, "extremiştii comit acte de terorizare a populaţiei paşnice şi a organelor de ordine".

Astfel, Vladimir Putin i-a propus liderului de la Casa Albă să ia în considerare măsuri pe care le-ar putea lua comunitatea internaţională pentru a contribui la stabilizarea situaţiei din Ucraina.

Cei doi lideri au convenit că în perioada apropiată acest subiect va fi discutat la nivelul ministerelor de Externe rus şi ucrainean. În ceea ce priveşte situaţia din Transnistria, Putin a subliniat că trebuie să fie acordată mai multă atenţie acestei zone.

De asemenea, preşedintele Rusiei a subliniat că trebuie să fie acordată mai multă atenţie situaţiei din Transnistria. Potrivit lui Putin, "blocada comercială şi economică" din regiunea transnistreană "contribuie la înrăutăţirea condiţiilor de viaţă a populaţiei din regiune, creează obstacole asupra liberei circulaţii şi afectează activitatea economică".

Putin a subliniat că Rusia este pentru o soluţionare paşnică şi definitivă a problemei transnistrene şi este interesată de eficienţa formatului de negocieri 5+2.

sursă: mediafax.ro

foto: informatiadegiurgiu.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a discutat cu Barack Obama despre criza din Ucraina şi despre Transnistria