Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin a făcut baie la - 20 de grade, de Bobotează. Președintele Rusiei s-a închinat în fața unei cruci de gheață

Vladimir Putin nu a sărit peste tradiția de Bobotează nici în acest an. Președintele Rusiei a făcut baie la - 20 de grade și s-a închinat în fața unei cruci de gheață.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 20.01.2021, 13:24

Vezi și
  • Liderul de la Kremlin a făcut baie la - 20 de grade
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ruşii sărbătoresc Bobeteaza pe stil vechi şi este o tradiţie scufundarea în lacuri şi râuri, indiferent de temperatură, pentru a sărbători botezul lui Iisus în râul Iordan.

Președintele Vladimir Putin s-a scufundat de trei ori în apa rece a unei piscine din afara Moscovei, la - 20 de grade, și s-a închinat în fața unei cruci de gheață, scrie CNN.

Videoclipul este considerat şi un exerciţiu de imagine al liderului de la Kremlin, confruntat cu o situaţie economică dificilă, pandemia de COVID-19 care a dus la deceseul a peste 66.000 de persoane, dar şi cu o opoziţie în creştere.

Nu este prima dată când liderul de la Kremlin se dezbracă în public. În 2018, a făcut baie în apele înghețate ale lacului Seliger pentru a marca Epifania. De asemenea, a fost fotografiat la bustul gol în timp ce pescuia în 2017 și în timp ce călărea, în vacanță, în 2009.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a făcut baie la - 20 de grade, de Bobotează. Președintele Rusiei s-a închinat în fața unei cruci de gheață