Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin acordă 10 zile libere ruşilor pentru a ajuta la scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a anunţat, în cursul zilei de vineri, că este dispus să acorde 10 zile libere cetăţenilor din Rusia pentru a ajuta la scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus.

de Redactia Observator

la 23.04.2021, 15:54

Rusia este pe locul 5 într-un clasament al ţărilor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus
Vladimir Putin este gata să ia decizii radicale pentru a ajuta la scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus - Hepta
  • Rusia este pe locul 5 în clasamentul ţărilor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus.

Anunţul a fost făcut la solicitarea expresă a experţilor din sistemul sanitar care au reclamat modul greu în care scade numărul de infectări cu noul coronavirus şi au solicitat luarea unor măsuri radicale. Conform news.ro, Vladimir Putin a ţinut să precizeze, într-o intervenţie online, că "dacă specialiştii consideră că luarea unei asemenea măsuri este necesară, atunci voi semna decretul de acordare de zile libere".

Specialiştii din sistemul sanitar rus susţin că acordarea unor zile libere cetăţenilor, astfel încât aceştia să stea acasă, "ar putea conduce la o stabilizare a numărului de infectări cu noul coronavirus". Ruşii ar urma să beneficieze în luna mai de zilele libere respective.

Rusia a ajuns la aproape 4,8 milioane de infectări cu noul coronavirus, fiind pe locul 5 în clasamentul ţărilor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus, dar şi la peste 107.000 de decese provocate de coronavirus, cifră cu care se situează pe locul 7 în lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin acordă 10 zile libere ruşilor pentru a ajuta la scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus