Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin, avertisment pentru dușmanii Rusiei: ”Le vom scoate dinții”

Vladimir Putin a spus joi, într-un discurs, că unii dușmani străini ai țării visează să muște bucăți din vastul teritoriu al Rusiei, avertizând că Moscova le va „scoate dinții” dacă dacă vor încerca să facă asta vreodată.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.05.2021, 22:04

Vladimir Putin, la o conferinta de presa la Kremlin
Vladimir Putin, avertisment pentru dușmanii Rusiei: ”Le vom scoate dinții” - Profimedia Images

Președintele rus a afirmat că eforturile străine de limitare a Rusiei datează de acum câteva secole și că de fiecare dată când țara a devenit mai puternică, ”au găsit pretexte pentru a-i împiedica dezvoltarea”, adăugând că anumiți critici, pe care nu i-a numit, au susținut că este nedrept ca Rusia să păstreze pentru sine vastele bogății naturale.

Vladimir Putin, despre investițiile în forțele armate

„Toţi vor să ne muşte şi să smulgă ceva de la noi. Însă, ei trebuie să ştie, cei care intenţionează să facă asta, că noi le vom scoate dinţii, astfel încât nu mai poată muşca”, a avertizat Vladimir Putin, potrivit AP.

„Dezvoltarea armatei noastre este garanția acestui lucru”, a mai spus Putin.

Pe acelaşi subiect

Kremlinul a făcut din modernizarea forțelor armate ale țării o prioritate absolută pe fondul tensiunilor în relațiile cu SUA și aliații săi. 

Legăturile Rusia-Occident s-au degradat în ultimii ani odată cu anexarea Crimeei de către Federația Rusă, în 2014, cu acuzațiile de amestec în alegerile altor state, ori cu acuzații referitoare la atacuri cibernetice.

Vladimir Putin, despre sancțiunile occidentale împotriva Rusiei

Vladimir Putin a spus că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei continuă o tendință istorică îndelungată de limitare a unui rival puternic, citându-l pe țarul rus Alexandru al III-lea, care a acuzat că „toată lumea se teme de vastitatea noastră”.

„Chiar și după ce am pierdut o treime din potențialul nostru”, când fostele republici sovietice au devenit independente, după prăbușirea Uniunii Sovietice din 1991, „Rusia este încă prea mare pentru unii”, a spus Putin.

„Indiferent ce am face noi, indiferent cât de tare am dori să le satisfacem poftele celor care încearcă să ne pună piedici, oricum ei vor continua să facă aceasta, pentru că mulţi dintre oponenţii noştri nu au nevoie de o astfel de ţară precum Rusia”, a declarat el.

Vladimir Putin a susținut că Rusia are acum cele mai moderne forțe strategice nucleare din lume, inclusiv arme de ultimă generație precum vehiculul planor hipersonic Avangard.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, avertisment pentru dușmanii Rusiei: ”Le vom scoate dinții”