Antena Meniu Search
x

Elevii de clasa a III-a de la o şcoală din Rusia, în marş cu arme de jucărie cântând "Suntem ruşi, Dumnezeu este cu noi!”

Imagini tulburătoare surprinse la o paradă şcolară din oraşul Vsevolodovo, situat la 50 de kilometri de Moscova.

de Monica Palade

la 18.05.2021, 11:03

Elevii de clasa a III-a de la o şcoală din Rusia, în marş cu arme de jucărie cântând "Suntem ruşi, Dumnezeu este cu noi!” - vsevolodovskaia_shkola_42

Evenimentul dedicat Zilei Victoriei sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial a avut loc vinerea trecută, iar elevii de clasa a III-a a au fost zăriţi mărşăluind cu arme de jucărie în timp ce cântau: „Suntem ruşi, Dumnezeu este cu noi!” Siteul RBC a identificat fraza ca făcând parte dintr-o piesă a artistului pop rus Aleksandr Şaganov.

„Momentul este dedicat Zilei Victoriei şi este un eveniment anual de trecere în revistă”, a declarat Elena Karpacheva, director adjunct al Şcolii Nr. 42. „Se ţine din 2017”, a mai spus directoarea.

La marş cu arma de jucărie în mână

După ce filmulețul a fost distribuit, unul dintre părinții copiilor a explicat că doar elevii din clasa a III-a au sărbătorit evenimentul cu pistoale de jucărie, la o săptămână după ce Rusia a marcat 76 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste. Elena Karpacheva a ţinut să precizeze că niciun părinte nu a fost împotrivă ca fiii lor să poarte arme.

Pe acelaşi subiect

Evenimentul școlar are loc pe fondul militarizării crescânde în rândul tinerilor ruşi prin educație și media.

În 2015, președintele rus Vladimir Putin a pus bazele unei mișcări militare și patriotice în rândul tinerilor, numită și „Armata tinerilor”, în timp ce autoritățile au început să trimită minorii delincvenți în tabere de reeducare militară-patriotică, în ultimii ani. Aceste eforturi au fost însoțite de un număr tot mai mare de rapoarte care arată că elevii ruși sunt învățați să mărșăluiască, inclusiv cum să asambleze armele.

O „paradă a copiilor” planificată în rândul grădinițelor rusești, la începutul acestei luni, a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, dar și după ce evenimentul a intrat în atenția presei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Elevii de clasa a III-a de la o şcoală din Rusia, în marş cu arme de jucărie cântând "Suntem ruşi, Dumnezeu este cu noi!”